Match på härliga Riazor denna söndag där Deportivo La Coruna gästas av ett mycket pressat Getafe. Gästerna från den spanska huvudstaden måste gå för tre poäng idag och det tror jag innebär en underhållande match med många mål.

  • Match: Deportivo – Getafe
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Deportivo La Coruna placerar sig på en 14:e plats i tabellen och eftersom bottenlagen gått starkt på slutet har man nu bara fyra poäng till godo på Sporting Gijon under strecket. Nu ska det mycket till för att laget ska halka ur men detta är en match som man måste ta på största allvar. Vid seger idag säkrar man ett nytt kontrakt och givetvis är det något som man kommer gå för inför de egna fansen. Formen är dock inte den bästa med tre poäng på de fem senaste omgångarna och Deportivo har förtvivlat svårt att vinna matcher. Kikar vi till lagets facit denna säsong så har man spelat hela 18 oavgjorda matcher, vilket är överlägset flest kryssmatcher i ligan. Det brukar vara bra fart inför en fanatisk hemmapublik på Riazor och det har även blivit en hel del målkalas här den senaste tiden. Kikar vi till de fyra senaste hemmamatcherna för Deportivo så har samtliga fyra klivit över 2,5 mål och tre av dessa har även klivit över 3,5 mål. Två raka hemmaförluster och totalt 11 insläppta mål på dessa matcher ger inget gott betyg åt försvarsspelet.
Endast defensiva avbräck hos hemmalaget idag då vi stryker backen Luisinho och målvakterna Lux samt Fabricio. Luisinho och Lux är givna startspelare en normal dag och således även tunga avbräck.

deportivo_200x200Getafe_200x200

Getafe har gått riktigt tungt den här säsongen och med tre matcher kvar så placerar man sig under nedflyttningsstrecket med tre poäng upp till Rayo på säker mark. Laget har fått en viss effekt av tränarbytet man gjorde nyligen och har nu tagit poäng i två raka matcher, detta mot Sociedad (2-1) och nu senast mot Valencia (2-2). Man hade faktiskt en 2-0 ledning mot Valencia men slarvade bort tre poäng i slutskedet av matchen, vilket kan stå laget dyrt i slutändan. Med tre pinnar upp till säker mark så finns det inget annat än seger som gäller idag och vi lär få se ett offensivt bortalag som kliver framåt. Man har haft förtvivlat svårt med målskyttet under säsongen men med fyra mål på de två senaste matcherna har man funnit lite självförtroende i den biten och det är givetvis positivt för överspelet. Men kikar vi defensivt så finns det inte mycket att skryta med då laget har 16 raka matcher med insläppt mål. Man måste blotta sig lite idag och sedan tycker jag att Getafe har ligans absolut sämsta målvakt i Guaita.
Vi har även lite defensiva bekymmer hos gästerna idag då vi stryker backarna Velazquez, Lago och Pereira. Vi stryker även ”anfallaren” Buendia som brukar extraknäcka som ytterback när det saknas folk. Getafe har noll bredd i det defensiva så givetvis är detta tunga avbräck. Vi stryker också anfallarna Rodriguez och Goitom vilket jag inte ser som några avbräck.


Vi brukar kunna få se fart och fläkt på Riazor och jag förväntar mig inget annat idag då Deportivo kan säkra nytt kontrakt vid seger och Getafe är i desperat behov utav en trepoängare. Det lär svänga vilt och över 2,5 mål känns därför som ett mycket vettigt spel. Vi slänger in en något tyngre insats och hoppas på att siktet är inställt idag.

/e@sy