Fredagsmatch i La Liga som vanligt där vi idag tar oss till Riazor för att bevaka mötet mellan Deportivo – Eibar. Jag har hittat två intressanta spel i den här matchen som jag testar med en slant vardera.

Spel #1

  • Spel: över 6,5 kort i matchen
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Både Deportivo och Eibar snittar runt 3 kort per match och det är väl kanske inte en jättehög siffra när vi pratar La Liga. Men jag förväntar mig en tuff och jämn match i afton och då tror jag även på en del kort. Det är viktiga poäng på spel för Deportivo och det tror jag kan elda igång både spelare och publik här. När lagen möttes tidigare på säsongen så fick vi se fem gula kort i en match som Deportivo vann med 1-0 i Baskien. Anmärkningsvärt från den matchen är att samtliga varningar hamnade hos Deportivo. Men det var en relativt vettig domare som dömde den matchen och det är det inte idag.

Carlos Velasco Carballo är huvuddomare i dagens match och det är en herre som jag inte alls gillar. Han är en av de spanska domare som även dömer ute i europa, där han på något vis lyckas hålla ner antalet kort per match. Men så fort han är tillbaka på spansk mark så åker korten upp i rask takt. 14 matcher i Spanien den här säsongen och med sammanlagt 105 kort visade så snittar han exakt 7,5 per match. Han har även gasat ordentligt den senaste tiden med ett snitt på 8,5 kort de fem senaste han dömt. Då har han även hunnit med att visa det röda kortet i tre av dessa matcher.

deportivo_200x200eibar2

Spel #2

  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Mitt andra spel blir ett målspel då jag tror vi kan komma att få se en del mål här. Förra gången lagen möttes gjorde Deportivo ett tidigt mål och la sig sedan på försvar, vilket innebar att matchen inte blev särskilt underhållande. Nu har Deportivo endast tre poäng ner till Granada under strecket och givetvis siktar man på en trepoängare och inget annat i afton. Det borde öppna upp den här matchen då Eibar brukar kunna bjuda upp till dans.

Förvisso saknas det en del offensivt krut i form av Manu del Moral (10/3), Farina (12/1) samt Rodriguez (12/2). Men vi har även lite defensiva kuggar borta. Hemmalaget saknar ordinarie mittback Sidnei (18/0) och hos gästerna stryker vi avstängda ytterbackarna Lillo (14/0) och Abraham (12/1). Jag tror på bra fart i matchen och då ska vi kunna få se minst två mål tycker jag.


Vi testar även en dubbel på dessa två spel till 3,51 hos bet365 – 0,5/10 units.

/e@sy