Match på Riazor i afton där Deportivo La Coruna tar emot Eibar. Hemmalaget har varit en positiv överraskningen den här säsongen och har en mycket bra vecka bakom sig med poäng på Camp Nou och avancemang i cupen. Ska kunna sätta dit två bollar på ett defensivt vingklippt Eibar.

  • Match: Deportivo – Eibar
  • Spel: Deportivo över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Deportivo har gjort det ruskigt bra den här säsongen och vi hittar laget på en sjätteplats i tabellen, före lag som Athletic Bilbao, Valencia och Sevilla. en lyckosam vecka som jag nämnde i förtexten där laget ordnade poäng mot Barcelona på Camp Nou i förra omgången, detta trots underläge 0-2. Ett styrkebesked utan dess like och laget hade heller inga bekymmer med att avancera i Copa del Rey tidigare i veckan då Llagostera besegrades med 3-2 över två möten. De flesta nyckelspelarna vilades i den matchen och det innebär pigga ben inför kvällens match, vilket vi inte kan säga om gästerna. Deportivos stora styrka ligger i kontringsspelet tycker jag där man blixtrar till otroligt fort, men det är även ett lag som kan föra en match och skapa chanser på det viset. Endast en förlust på hemmaplan och den kom väldigt orättvist mot Sporting Gijon (2-3), i en match som Deportivo dominerade totalt. Det har varit en hel del oavgjorda resultat hemma på Riazor, men motståndet har varit mycket tufft i dessa matcher, idag är det helt klart en lättare uppgift.
En del skador hos hemmalaget som saknar Cani, Lopo, Riera, Jonas, Fabricio och Celso Borges till dagens match. Även Laure saknas då han är avstängd. Men många av dessa är inte startspelare och framåt finns alla viktiga spelare med.

deportivo_200x200sdeibar

Eibar har också överraskat positivt den här säsongen då laget fick panikvärva lite spelare efter att ha fått en gratisplats till La Liga. Men formen är något tveksam med två poäng på de fyra senaste matcherna och dessutom brände Eibar en del krut i veckans cupmatch mot Ponferradina, där man forcerade något enormt och hämtade upp ett 0-3 underläge till sammanlagt 4-3 i dubbelmötet. Till dagens match har man dessutom lite defensiva bekymmer då vänsterback Junca och mittback Ramis är avstängda. Två startspelare en normal dag och självfallet blytunga avbräck. Sedan tidigare har man även mittback Ekiza på skadelistan, så det blir en hel del förändringar i backlinjen idag. Pantic och Luna lär komma in som ersättare och det är två sämre alternativ enligt mig. Två insläppta mål i den senaste bortamatchen mot Sociedad (1-2) och det var en ovanligt svag prestation från baskerna. Eibar är helt klart ett bättre lag på hemmaplan enligt mig.
Förutom defensiva bekymmer saknar man även Hajrovic, Eddy och målvakt Jaime, vilket inte är några större avbräck.


Deportivo är formtoppade för dagen och fick vila sig igenom veckans cupmatch mot Llagostera, till skillnad från Eibar som gick på ordentligt. Man har inga problem med att styra sina hemmamatcher och mot ett defensivt vingklippt bortalag tror jag därför att vi får se två hemmamål idag. En tyngre insats på spelet!

Testar även 2/10 units på Deportivo över 2,5 mål till fina 5,50 hos unibet.

/e@sy