Lördagens sena match från La Liga lär bli en höjdare när Deportivo La Coruna och Celta Vigo drabbar samman i ett hett galiciskt derby. Det brukar smälla ganska friskt när dessa lag möts och jag tror vi får se en hel del kort i den här matchen. Dessutom skadar det inte att det ligger lite regn i luften i La Coruna denna helg.

  • Match: Deportivo – Celta Vigo
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7.5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Deportivo har dragit 68 kort den här säsongen vilket blir ett snitt på nästan exakt 3 kort per match över 23 omgångar. En ganska normal siffra i La Liga där domarkåren inte direkt håller yppersta klass. Kikar vi till Celta Vigo så hittar vi 72 kort hittills denna säsong, vilket blir ett snitt strax över 3 kort per match. Men nu är det derby som väntar och då kommer det givetvis vara tuffare spel ute på planen, vilket förhoppningsvis även kommer rendera i fler kort. Det har regnat ganska friskt under fredagen i La Coruna och även under lördagen kommer det falla en del droppar, något som helt klart gynnar spelet. Lägg till ett fullsatt Riazor en lördagkväll vid 22:00 och då inser vi att detta kommer bli hett.

deportivo_200x200celta_200x200

Senaste gången lagen möttes slutade det 2-1 till Celta Vigo i en match som innehöll 6 gula kort. Men det var Carlos Del Cerro Grande som dömde den matchen och han brukar sällan vifta vilt med kortleken. Nu har vi Pedro Pérez Montero vid pipan och det är helt klart en mer instabil herre. Pérez Montero har ingen överdrivet högt kortsnitt denna säsong men har heller inte dömt några stekheta matcher. Nu är det derby och jag ställer mig frågande till om det verkligen är rätt domare för uppgiften, då han har en tendens att tappa matcher.

Som jag skrev blev det bara 6 kort senast lagen möttes men innan det så har blivit en del kort. Säsongen 12/13 så hittar vi 14 gula och 2 röda kort på två möten lagen emellan. Det brukar brinna till lite extra hos spelarna i dessa matcher och den säsongen fick vi se en ful skalle från Iago AspasCarlos Marchena, vilket renderade i ett direkt rött kort.


Jag tycker det här spelet känns riktigt bra och hade nog förväntat mig en något högre lina när det vankas derby. Sen match en lördag med fullt drag på läktaren plus en blöt gräsmatta. Jag tror vi går över linan!

/e@sy