Full pott i gårdagens matcher från den spanska ligan där Valencia vann mot noll och Rayo gjorde två mål på Camp Nou, den senare till fina 5 gånger pengarna. Idag blickar vi mot Riazor där Deportivo La Coruna tar emot Athletic från Bilbao. Hemmalaget har öppnat säsongen på ett bra sätt och får mitt tips här mot bortasvaga basker.

  • Match: Deportivo – Athletic
  • Spel: Deportivo
  • Odds: 2,90 @ nordicbet
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 20:30

Deportivo La Coruna värvade en del intressanta spelare till den här säsongen och det har givit resultat ute på planen direkt. Efter sju omgångar placerar sig Depor på en sjundeplats i tabellen med raden 3-3-1. Den enda förlusten kom i hemmamötet mot nykomlingen Sporting Gijon (2-3), där Depor var det klart bättre laget och dominerade spelet. Det är just på hemmaplan som laget imponerat mest, även fast utdelningen varit lite låg. Senaste hemmamatchen mot Espanyol (3-0) var ruskigt bra och kommer man upp i samma nivå här ska chanserna till tre poäng vara goda. Förutom ett mycket stabilt försvarsspel så är även anfallsspelet giftigt hos Depor, där endast lagen på topp 4 gjort fler mål framåt, detta med en match mer spelad.

Skadeläget hos hemmalaget ser mycket bra ut där endast målvakt Fabricio saknas. Men han har inte stått en enda match den här säsongen och är således inget avbräck modell större.

deportivo_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har inte övertygat inledningsvis på säsongen med en 13:e plats i dagsläget med raden 2-1-4. Nu ska det sägas att baskerna haft ett tufft spelschema i början på säsongen, men spelet har varit upp och ner. Det är framförallt på bortaplan som spelet inte alls varit särskilt bra med endast en pinne på tre bortamatcher. Den bortapoängen kom i senaste derbyt mot Sociedad (0-0), innan det hade laget förlust mot Eibar (0-2) och Villarreal (1-3). Athletic stod för en riktigt bra prestation i senaste omgången då Valencia besegrades med 3-1, men det var på hemmaplan och där spelar baskerna med en helt annan energi.

Hos gästerna stryker vi mittfältsduon Mikel Rico och Iturraspe. Sedan tidigare stryker vi även Muniain och Ramalho, Ingen fara på taket då San Jose troligtvis går in på det defensiva mittfältet.


Deportivo har som sagt imponerat på hemmaplan och Athletic har absolut inte gjort detsamma på bortaplan. Det kombinerat med ett skadefritt Deportivo gör att min insats åker in på ettan.

/e@sy