Till helgen är det främst Copa del Rey från den spanska fotbollen, men vi har även ett par matcher från segundan för de lag som inte längre är kvar i spanska cupen. Jag tror att det här oddset kommer sjunka en aning och väljer därför att spela redan nu.

  • Match: Deportivo – Alaves
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,91 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Deportivo La Coruna halkade ur la liga förra säsongen och är således nykomlingar i segundan. Man hade en tveksam inledning på serien då man förlorade tre av sina fem första matcher och inte visade upp något bra spel. Men det är svårt att åka ur la liga och sedan tro att man ska sopa hem segundan i överlägsen stil, särskilt när man bytt ut mer än halva laget. Det är inget snack om att Deportivo har ett väldigt bra lag, men det tar tid att spela ihop sig och jag tycker det sett riktigt bra ut på slutet. Man lever mycket på sitt tajta försvarspel där Marchena verkar fått en nytändning på äldre dagar. Tillsammans med ynglingen Pablo Insua på mittbacken har man bara släppt till 8 (!) mål på 16 omgångar, en siffra som inte något annat lag i ligan är i närheten av. Nu är det tveksamt om man håller nollan här då Alaves har ett ganska starkt anfall, men å andra sidan så kommer det ges stora ytor i anfallsspelet. Ett anfall där man har fullt dugliga herrar i bland annat Arizmendi, Rudy och Borja Gaston (bilden).

Hemmalaget saknar fortsatt Antonio Nunez och polacken Cezary Wilk. Även ett litet frågetecken kring Arizmendi, men som det ser ut i dagsläget så kommer han finnas med i truppen och vara redo för spel.

deportivoborja2

Alaves har ett antal säsonger i la liga i bagaget och var uppe i högstaligan så sent som 05/06. Men efter detta så har det varit en hel del tunga säsonger och man halka till och med ner i tredjeligan där man tillbringat de fyra senaste åren. Men nu är man alltså tillbaka i segundan och jag tror man hade hoppats på en liten skönare inledning av serien. Man är nästjumbo i ligan och med endast 16 inspelade poäng så har man bara Real Madrid B efter sig på 14 poäng. Målproduktionen är det inga problem alls med och de matcher jag sett med Alaves så anfaller man gärna på bred front, faktum är att det bara är Gijon och Recreativo som gjort fler mål än Alaves. Däremot försvarsspelet är bedrövligt och det är givetvis summan av att man anfaller helt huvudlöst, 10 insläppta mål på de fem senaste matcherna innebär att man endast plockat tre oavgjorda resultat på dessa matcher. Efter senaste 2-2 resultatet mot Ponferradina så bytte man även tränare då Natxo Gonzalez fick lämna till förmån för Juan Carlos Mandia. Det sägs att Mandia är en väldigt försvarsinriktad tränare men jag ställer mig ytterst tveksam till att han kommer styra upp det här virriga försvaret på bara ett par dagar.

Bortalaget har även lite defensiva bekymmer här då man saknar avstängda ytterbacken Nano som drog på sig ett rött kort senast. I övrigt har jag inte tagit del av någon skaderapport ännu, men kommer uppdatera så fort jag ser denna.


Deportivo La Coruna känns väldigt heta för dagen och även fast man inte är särskilt målglada så tror jag man kommer skapa väldigt många chanser på ett defensivt svagt Alaves. Betssonerbjuder 1,91 för två hemmamål här och det oddset tror jag inte vi får vid matchstart. Blir en medelinsats!

/e@sy