Vi tar oss till Riazor denna söndag för att titta till matchen mellan Deportivo La Coruna och Espanyol. Hemmalaget har värvat ihop ett intressant lag och spelet har övertygat enligt mig. Får vi se två hemmamål här månne?

  • Match: Deportivo – Espanyol
  • Spel: Deportivo över 1,5 mål
  • Odds: 2,30 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Deportivo La Coruna var aktiva under transferfönstret och har som sagt värvat ihop ett mycket intressant gäng. Navarro och Arribas har stärkt upp det defensiva och framåt har vi nya namn som Fajr, Luis Alberto och Fede Cartabia. Med så många nya namn brukar det ta några omgångar att spela ihop sig, men jag tycker att spelet redan finns där hos Deportivo. På de fem inledande omgångarna har laget samlat på sig 8 poäng efter raden 2-2-1, men det borde varit fler poäng. Den enda förlusten kom hemma mot nykomlingen Sporting Gijon och det var en match där Deportivo dominerade stort. I senaste omgången blev det vinst på bortagräs mot Betis (2-1) och det var en stabil insats där Fajr blev hjälte med sitt mål 20 min från slutet. Vi ska kanske inte lyfta upp Deportivo allt för mycket då laget inte stött på de hårdaste av motstånd, men inte heller dagens motstånd är av den svettigare graden.

Hos hemmalaget sätter vi ett frågetecken för backen Luisinho till dagens match. I övrigt är det bara Cani och Manuel Pablo som finns på skadelistan. Inga större bekymmer med andra ord.

deportivo_200x200espanyol_200x200

Espanyol tippade jag långt ner innan säsongen då laget tappade flertalet nyckelspelare och ersatte med ganska oprövade kort. Men det har varit en ganska lyckosam start på säsongen där det blivit tre segrar på fem omgångar, mot Getafe (1-0), Sociedad (3-2) och nu senast Valencia (1-0). Insatsen mot Valencia var riktigt bra, men både mot Getafe och Sociedad så tycker jag att laget hade en del tur som kom undan med tre poäng. Precis som hos Deportivo är det många nya ansikten i laget och det tycker jag har märkts av här i början där spelet inte sett särskilt stabilt ut. Nu blev det en nolla för målvakt Pau senast, men Espanyol har släppt in hela 11 mål på de fyra senaste matcherna. Mot lite tyngre gäng så har man haft problem försvarsmässigt, och jag skulle vilja räkna in Deportivo i den kategorin.

Hos gästerna sätter vi idag frågetecken för Raillo, Salva Sevilla, Arbilla och Montanes. Mestadels defensiva spelare.


Jag har gillat det jag sett av Deportivo så här långt där passningsspelet fungerat på ett bra sätt och laget tar sig till en hel del chanser. Skulle det dessutom bli 1-0 här så är man mästerliga på kontringsspelet. Hemmalaget över 1,5 mål för det bli och insatsen håller vi till medel.

/e@sy