Ett tvättäkta bottenmöte på Riazor i afton när nästjumbon Deportivo La Coruna gästas av tabelljumbon Elche. Inget av dessa lag kan vara särskilt intresserade av ett oavgjort resultat, något som borde öppna för mitt spel i matchen.

  • Match: Deportivo – Elche
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Deportivo La Coruna är nykomlingar i La Liga och på förhand så trodde jag nog att laget skulle klara sig bäst av de tre lag som gick upp från segundan. Men säsongen har varit ett fiasko så här långt och med 10 inspelade poäng så placerar sig laget som nästjumbo i tabellen, på samma poäng som kvällens motståndare. Deportivo har haft problem med målskyttet med endast 12 mål framåt på 14 matcher, men jag tycker inte det är där som det största problemet ligger. Det fina försvarsspelet från fjolårssäsongen är helt bortblåst och det lär knappast bli bättre idag när man verkligen måste gå för tre poäng och chansa lite framåt. Laget skapar trots allt många lägen  hemma på Riazor och senast mot Malaga (0-1) så var laget värda minst en pinne tycker jag. Bland annat så bommade man en straff tidigt i matchen.
Hos hemmalaget stryker vi idag Lucas Perez (2/1) samt Salomao (0/0) som fortfarande har skadebekymmer. Vi sätter även ett stort frågetecken för mittback Sidnei (12/0) som dragits med en lårskada under veckan. Stort avbräck om inte Sidnei är spelklar idag, vilket bara gynnar överspelet.

deportivo_200x200Elche_200x200

Elche sitter lite i samma båt som Deportivo och har plockat 10 poäng på de 14 inledande matcherna. Kikar vi till målskillnaden så är även den nästan helt identisk där Elche släppt in lite fler mål hittills. Precis som hos Deportivo så hade Elche ett mycket fint försvarsspel förra säsongen, vilket var den stora anledningen till att laget klarade sig kvar. Men den här säsongen har man lättat på handbromsen ordentligt och det är inte längre några tråkiga matcher när Elche är i farten. Det är inte direkt någon fördel för laget skulle jag vilja påstå, men som åskådare trivs man. Elche lär inte vara intresserade av något kryss idag och trots att laget inte nätat på två raka matcher så har chanser skapats mot både Sociedad (0-3) och nu senast mot Atletico (0-2). Nu är det lättare motstånd på andra sidan och med en giftig Jonathas framåt i planen så har Elche alla möjligheter att få med sig tre pinnar hem.
Inga större bekymmer hos gästerna där vi stryker målvakt Herrera som fortfarande går skadad.


Jag förväntar mig bra fart i den här matchen då inget av lagen kan vara särskilt intresserade av ett oavgjort resultat. Hittar man bara lite bättre skärpa i avsluten så tror jag därför vi kan få se en del mål i detta bottenmöte. Insats strax under medel på över 2 (asian) mål i matchen där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

Vi testar även ett kortspel i matchen:

Över 5,5 gula kort – 1,82 @ betsson - 1,5/10 units

Domare Melero López snittar nästan exakt sex gula kort den här säsongen och när så viktiga poäng står på spel tror jag det blir mycket kamp där ute idag. Då ska vi nog kunna hitta sex ”ostskivor” under 90 minuters spel.