Viktiga poäng på spel när vi ikväll besöker Riazor för att bevittna bottenmötet mellan Deportivo La Coruna – Cordoba. Gästerna har ingen vacker rad på slutet men jag tycker att spelet sett ganska bra ut de två senaste matcherna. Skräller man här?

  • Match: Deportivo – Cordoba
  • Spel: Cordoba (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 3.75 @ bet365
  • Insats: 2.5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Deportivo La Coruna har inte haft någon större säsong och placerar sig just nu precis ovanför nedflyttningsstrecket på 26 inspelade poäng. Det är otroligt tajt i botten av tabellen och den här typen av matcher ska nog Deportivo se till att vinna om man vill hänga kvar. Men formen är inte allt för bra hos hemmalaget som kommer in här med sju raka matcher utan någon vinst, uppdelat på fem förluster och två oavgjorda resultat. Målskyttet har varit ett problem under säsongen och framförallt på slutet där man gått mållösa från fem av de sju senaste matcherna. Idag har man dessutom två av sina bästa målskyttar borta då Lucas Pérez (4 mål) och Cavaleiro (3 mål) är avstängda. Nyförvärvet Oriol Riera hade en lyckosam match mot Sevilla med två mål, men efter detta har han inte alls varit särskilt bra.

Förutom Lucas Pérez och Cavaleiro stryker vi även skadade trion Wilk, Postiga och Salomao till dagens match. Utanför matchtruppen är även Pablo Insua, Borja och Canella.

deportivo_200x200Cordoba_200x200

Cordoba har haft det tufft som nykomlingar och placerar sig som jumbo i tabellen på endast 18 inspelade poäng. Med hela åtta poäng upp, till just Deportivo, på säker mark så kan detta vara sista chansen för Cordoba att få lite kontakt. Resultatraden ser inte alls särskilt vacker ut hos Cordoba som kommer till spel med 10 (!) raka förluster i ryggen. Men många av dessa är uddamålsförluster och jag tycker faktiskt inte att Cordoba spelat särskilt dåligt på slutet. Man pressade Sociedad (1-3) på bortagräs med en man mindre i 85 min och senaste insatsen hemma mot Atletico (0-2) var bra, där Cordoba förde spelet och skapade en del riktigt fina lägen. Nu är det betydligt enklare motstånd på andra planhalvan och det är ett utmärkt tillfälle att bryta den negativa trend man är inne i. En spelare att hålla koll på är portugisen Bebe som varit riktigt bra de senaste matcherna.

Gästerna får tillbaka mittback Pantic från avstängning idag. Saknas gör däremot Íñigo López, Fede Vico och Iago Bouzón som alla tre går skadade. Man väljer även att lämna Ghilas, Deivid, Ekeng, Iago Bouzón, López Silva och Pinillos utanför matchtruppen.


Det känns som en ganska öppen match detta och jag är inte alls främmande för att Cordoba kniper samtliga poäng trots att laget inte vunnit på 10 omgångar. Deportivo har som sagt haft problem med målskyttet på slutet och utan Lucas Pérez samt Cavaleiro kan det räcka med ett mål framåt för att Cordoba ska ro detta i hamn. Testar därför en mindre slant på bortalaget med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Blir även en tv-slant på Bebe som målskytt – 5,40 @ unibet

/e@sy