I skuggan av El Clasico ska det spelas ett galiciskt derby i afton när Deportivo La Coruna och Celta Vigo drabbar samman på Riazor sent ikväll. Jag förväntar mig ett högt tempo här och med de offensiva spelare som finns på planen så borde vi få se mål.

  • Match: Deportivo – Celta
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Deportivo La Coruna har varit en positiv överraskning för mig den här säsongen och placerar sig på en 9:e plats för tillfället med raden 3-6-2. Lite för många oavgjorda resultat för att vara med och nosa på europaplatserna, men endast två förluster på 11 matcher är imponerande. Just oavgjorda resultat har varit melodin på slutet där Depor kryssat i fyra av de fem senaste omgångarna, tillsammans med en förlust borta mot Malaga. Kikar vi då till målproduktionen så gör laget oftast mål, bortsett från matcherna mot Sociedad (0-0) och Malaga (0-2). Men dessa två lag är defensivt starka allt som oftast och idag möter man ett betydligt svagare gäng rent defensivt, som släppte in fem bollar mot Valencia senast. Detta brukar vara ett väldigt laddad derby och med det sagt förväntar jag mig fart och fläkt på Riazor i afton.Vi vet alla vilken giftig anfallstrio gästerna har och det gäller därför att hemmalaget inte går bort sig idag, för då kommer det smälla.

Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältstrion Dominguez, Borges och Alberto som alla går skadade. Sedan tidigare har Deportivo även målvakten Fabricio på skadelistan.

deportivo_200x200celta_200x200

Celta Vigo har precis som Deportivo imponerat den här säsongen och placerar sig just nu som fyra i tabellen bakom de tre giganterna i Spanien. Vi har allt som oftast sett ett ganska stabilt Celta Vigo som stört de flesta lagen i ligan med sitt fina anfallsspel, men förra omgångens match mot Valencia (1-5) var allt annat än bra. Siffrorna 5-1 speglar knappast matchbilden, då Celta Vigo var det bättre laget, men försvarsspelet var under all kritik. Celta har en otrolig offensiv, men ibland kan då defensiven få lida när man stormar framåt, vilket hände mot Valencia. Dessutom ser det virrigt ut i försvarsspelet utan Cabral, som är fortsatt avstängd i dagens match. Men fokuserar vi på anfallsspelet så kommer firma Nolito, Aspas och Orellana skapa chanser även idag. Det gjorde man även mot Valencia och borde definitivt gjort fler än ett mål. En lyckosam dag löser dessa tre linan på egen hand, för så bra är man i det offensiva.

Förutom avstängda Cabral stryker vi även skadade Radoja. Inga offensiva avbräck med andra ord.


Två lag som utan tvekan har sina styrkor i det offensiva och i ett derby tror jag på bra drag med många chanser åt båda håll. Över 2,5 mål känns riktigt bra här och en tyngre insats åker in.

/e@sy