Bottenmöte på Municipal de Riazor idag då jumbon Deportivo la Coruna tar emot nästjumbon Celta Vigo. Viktiga poäng på spel alltså och jag tror det blir full satsning från båda lagen här.

  • Match: Deportivo – Celta Vigo
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:45

Deportivo La Coruna åkte ur primera division säsongen 10/11 efter hela 20 raka säsonger i högstaligan. Men tiden i segundan blev kort då man vann serien tämligen överlägset och nu är tillbaka i finrummet. Men just nu ser det inte bra ut för det gamla storlaget och man parkerar sist i tabellen med endast 17 inspelade poäng. Främst defensivt har det sett riktigt illa ut och man är det lag som släpper in flest mål med ett snitt på lite över 2 insläppta mål per match. Inte särskilt förvånande tycker jag när man valde att värva in en spelare som Carlos Marchena. Han var med att spela ner Villarreal förra säsongen och nu kommer han förmodligen göra detsamma med Deportivo. Marchena var bra en gång i tiden, men den tiden är förbi. Framåt tycker jag ändå att Deportivo har en del kvalité och mycket handlar om Pizzi/Riki när laget tar sig till målchanser.

Riki har varit lite småskadade och vilade därför mot Barcelona senast, han lär vara spelsugen här. Tillbaka är även Marchena från avstängning, något som jag bara ser som positivt för det här spelet. Saknas gör skadade Jesús Vázquez, Laure, Kaká och Zé Castro.

Celta Vigo är precis som Deportivo nykomlingar i serien och man kommer få kämpa för att det inte ska bli en kort sejour i primeran. Formen är inte alls särskilt bra och man ser på spelet att det är ett desperat gäng som verkligen hungrar efter poäng i matcherna nu. Tidigare på säsongen var försvarsspelet i fokus men det är knappast något man lägger extra energi på i dagsläget. Man har gjort mål i fyra raka matcherna nu vilket inte hör till vanligheten, men man har också släppt in 10 mål på dessa fyra matcher. Framåt tycker jag att man kan matcha många lag i den här serien och det finns en speed som jag tror Deportivos tröga backlinje kan få problem med, vi har ju sylvassa Iago Aspas som alltid tar sig till farliga lägen. Men bakåt har man tappat tycker jag och mycket beror på att man haft en del skador på nyckelspelare i försvaret. Nu har man mittback Tunez tillbaka i laget, men det såg allt annat än bra ut i senaste matchen där. Även ett tufft avbräck att högerback Hugo Mallo blev långtidsskadad för ett tag sedan.

Natxo Insa, Álex López, Hugo Mallo och Samuel finns på bortalagets skadelista.


Deportivo är desperata och måste börja plocka poäng nu, man är 9 poäng bakom Zaragoza på säker mark. Det innebär att man måste storma framåt och jag tror vi kan få se en ganska underhållande match ikväll där båda lagen kommer till bra chanser. Finns skärpan i avsluten så tror jag att båda lagen gör mål här.

Testar även en del sidospel:

Deportivo över 1,5 mål – 2,15 @ expekt – 2/10 units

Riki gör mål – 2,70 @ unibet – 0,5/10 units

Aspas gör mål – 2,95 @ unibet – 0,5/10 units

Kan även bli aktuellt med ett kortspel då det är Carballo som dömer och detta är ett derby. Men jag får suga lite på den då dessa lag inte brukar ta allt för många kort.

Twitter @enklapengar

/e@sy