Fin fredagsmatch från La Liga där Deportivo La Coruna tar emot Atletico Madrid hemma på Riazor. Hemmalaget har imponerat hittills denna säsong och kan säkerligen bita ifrån sig bra ikväll. Jag skippar 1×2 och riktar istället in mig på ett kortspel.

  • Match: Deportivo – Atletico
  • Spel: över 6 kort (asian)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika till lagens varningar hittills denna säsong så hittar vi Deportivo på sammanlagt 22 kort, vilket blir nästan exakt 2,5 kort per match. Inte så högt snitt på hemmalaget, som i regel inte brukar spela särskilt fult. Gästande Atletico hittar vi på 30 kort hittills, vilket blir ett snitt på strax över 3 kort per match. Väldigt högt kortsnitt för ett topplag, men inte särskilt förvånande då Atletico spelar en väldigt fysisk fotboll. Hos Depor är det högerback Laure som leder den interna kortligan på 4 ostskivor, precis som hos Atletico där högerback Juanfran har samma antal.

Jag tror som sagt att Deportivo kommer bita ifrån sig bra idag och hålla det jämnt, vilket är en klar fördel när det kommer till ett kortspel. I den spanska huvudstaden har Atletico haft ett klart övertag på Depor de senaste åren, men på Riazor har det varit mycket tajta matcher. Vi får gå tillbaka så långt som till 2008 för att hitta en match där det sprang iväg, då med Atletico som vinnare med siffrorna 3-0.

deportivo_200x200atletico_200x200

En stor anledning till att jag spelar detta kortspel beror just på gästande Atletico och deras fysiska spelstil. Diego Simeones mannar är väldigt smarta och drar sällan på sig några onödiga utvisningar ska sägas. Men det brukar bli en uppeldad stämning när Atletico spelar och om inte motståndarlaget kan hantera detta så brukar det rinna iväg med korten, vilket vi såg i lagets senaste bortamatch mot Sociedad, där det haglade kort.

Domare i matchen är Pedro Pérez Montero och han har fem La Liga-matcher på sitt samvete den här säsongen. Totalt har han kastat ut 30 kort över dessa fem matcher, vilket blir ett snitt exakt på dagens spelade lina. I de matcher han inte klarat denna lina så har det varit ganska avslagna tillställningar mellan Barcelona – Rayo (5-2) samt Athletic – Getafe (3-1). Jag räknar inte med att denna match rinner iväg och då ska vi kunna hitta minst sex kort i matchen.

Vi testar en insats strax under medel på spelet!

/e@sy