Sen match på Riazor under lördagskvällen då Deportivo La Coruna ska ta sig an baskiska Athletic Bilbao. Ett par riktigt tunga avstängningar i ena laget gör att jag tar ställning här. Häng på!

  • Match: Deportivo – Athletic 
  • Spel: Deportivo (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2.32 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Deportivo La Coruna är nykomlingar i La Liga och har inte riktigt hittat rätt så här långt in på säsongen. Laget placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 13 inspelade poäng, vilket är samma summa som Granada under strecket. Laget är med andra ord i stort poängbehov och jag förväntar mig ett väldigt hungrigt hemmalag som kommer ut här. Det är även hemma på Riazor som laget gjort sina bästa matcher den här säsongen, där man bland annat slagit tillbaka Valencia med klara 3-0. Tre förluster på de fyra senaste matcherna ser inte särskilt vackert ut, men det drar jag inte allt för stora växlar på. Malaga (0-1), Atletico (0-2) och Villarreal (0-3) är motståndare som vi inte ska jämföra med Athletic, i alla fall inte med dagens förutsättningar.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar skadade Perez och avstängda mittbacken Sidnei. Viktigt för Depor är att Luisinho åter är spelklar efter avstängning.

deportivo_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade stora bekymmer inledningsvis på säsongen där spelet i Champions League blev för tungt att hantera med en tunn trupp. Nu har laget arbetat sig uppåt i tabellen sedan dess, men dagsformen är inte särskilt god. Endast en poäng har det blivit på de tre senaste matcherna och då har baskerna ändå spelat två hemmamatcher, där man brukar vara otroligt starka. Nu har Athletic plockat poäng i fyra raka bortamatcher ska nämnas, men jag tycker man spelar betydligt sämre på resande fot ändå. Fyra insläppta mål blev det mot Atletico (1-4) senast och försvarsspelet såg inte alls särskilt förtroendeingivande ut där.

Till dagens match har gästerna två otroligt tunga avbräck i Aduriz (13/5) samt Muniain (15/1) som är avstängda. Aduriz betyder allt för anfallsspelet hos Athletic och när ersättare Guillermo dessutom går skadad så ser det inte bra ut. Inaki Williams är en intressant anfallare, men vi har sett tidigare på säsongen att han är för färsk ännu.


Avbräcken hos gästerna är enorma och det känns som Deportivo bör vara det hungrigare laget här med tanke på tabellplaceringen. Lägger vi till fördelen av hemmaplan tycker jag därför att Deportivo bör ha ganska hyfsade chanser att ordna en trepoängare. Vi testar en mindre insatsen på en hemmaseger med insatsen tillbaka vid oavgjort.

/e@sy