En efterlängtad gala knackar på dörren där UFC återvänder till Las Vegas med MMA av absolut toppklass, och det med en rad intressanta spelobjekt. Inleder omgången med en match på underkortet där vi har en batalj i fjäderviktsklassen mellan Dennis Bermudez och den talangfulle Max Holloway. Vi har en intressant underdog i den ena hörnan och spelet blir därefter.

  • Sport: Kampsport
  • Liga: UFC
  • Match: Dennis Bermudez – Max Holloway
  • Spel: Holloway
  • Odds: 3,28 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 25/5 22.00

Dennis Bermudez (7 vinster, 3 förluster) gick ner till fjäderviktsklassen lagom till den 14:e säsongen av Ultimate Fighter där han gick hela vägen till final, en batalj han förlorade mot Diego Brandao efter en väldigt actionladdad rond. En brottare i grunden och en framgångsrik sådan på nationell nivå innan han klev in i buren på heltid, där hans stora fighting-hjärta har bjudit på några underhållande tillställningar.

Max Holloway (7 vinster, 1 förlust) gör likt motståndet sin 5:e officiella match i UFC där han blev den yngste i organisationen när debuten väl kom. Han kastades in i hetluften direkt där en något mer meriterad Dustin Poirier stod för motståndet, han är även den som har orsakat karriärens enda förlust så här långt. Med sina 21 år är den här grabben från Hawaii ett stort löfte och en begåvad striker, med en väldigt teknisk kickboxning. Utöver det sägs det att han har en vass grappling även om han inte har fått visa upp det ännu.

Dennis-Bermudez2_640

 

MaxHolloway_640

Dessa herrar är mer eller mindre de raka motsatserna till varandra. Bermudez är en stark och storvuxen fjäderviktare medan Holloway inte är lika kompakt med sin längd. Det här är en klassisk matchning i MMA där brottaren tar sig an strikern, där den som lyckas få till sin gren på främsta sätt troligtvis kommer avgå med segern. Även om det finns fler detaljer som borde favorisera den förstnämnde på pappret så anser jag Max Holloways förmågor underskattas av spelbolagen inför den här matchen.

Dennis Bermudez har, trots att han har segrat (den senaste matchen via ett delat domslut), varit väldigt illa ute i sina två senaste matcher där den något vilda stilen har satt honom i underlägen, där utgången kunde ha blivit mycket värre. Även om han bör vara smart nog för att ta den här matchen till mattan för att kontrollera händelserna därifrån, så är jag inte säker på om han kommer välja den vägen tidigt in. Något jag tror kan straffa sig.

Max Holloway har en enorm potential, men är väldigt mogen redan nu trots den ringa åldern. Han har troligtvis inte de ultimata knockout-slagen, men stående är han den som kommer plocka poängen. Han är oerhört teknisk med såväl händer som sparkar där han landar en bra procent samtidigt som han varierar slagen väldigt väl. Han har ett reach advantage på drygt 10 cm på sin motståndare i det här mötet och har stoppat 24 av 28 nedtagningsförsök så här långt under sin UFC-karriär, även om det inte direkt är något otroligt scenario om de siffrorna testas.


Jag gillar det här spelet. Skulle Bermudez agera vårdslöst på nytt så kan det här vara hans match att förlora. Underdogen i det här mötet är bättre än de dryga 30 procenten som han erbjuds. Vinnarspelet på Max Holloway testas. Notera tiderna för spelstoppet, då Expekt stänger butiken tidigt för samtliga matcher på kortet. Beräknad matchstart runt 02.00 natten mot söndag.

/Puyol