Två stycken med starka servar ställs emot varandra, en av dom håller mycket högre klass i grunden.

Speltips: Del Potro 2-0 i set

Odds: 1.90 @ bet365

Units: 5/10

Spelstopp: 14.00

Tredje rundan i Basel och det har varit någon skräll och Querrey har stått för en av dom, dock inte för att han var bra, utan för att Tsonga var riktigt dålig. Querrey är en kille som har varit en top 20 spelare men har haft ett otroligt dåligt år, sjunkit som en sten i rankningen och ligger just nu på en 113 plats på rankningen. Han hade inte vunnit en match på ATP touren sedan Queens turneringen i Juni, säger väll det mesta om killens form?

Han har en riktigt bra första serve, han vinner nästan varje första serve han får in men han får inte in den så ofta, tror dock att Del Potro kan hota honom på hans servar, speciellt hans andra servar. Det är egentligen bara servarna och motståndarens misstag han lever på. Surt för honom att han får möta top 3 på HC i världen nu.

Del Potro är en kille som ”gillar” att spela emot starka servare, han vann t ex mot Kevin Anderson som är en bättre servare än Querrey i två raka set med break i varje. Del Potro har en stark serve och riktigt riktigt tunga grundslag, nog hårdast i världen. Varför han inte ligger högre än 14 på rankningen är för att han har varit skadad i handleden nästan hela förra året och det är nu han har börjat komma tillbaka i gammal god form, det visade han förra veckan då han tog sig till final men föll där.

Tror som sagt att Del Potro fick en relativt skön uppgift, Querrey drog en urladdning igår emot Tsonga och kommer inte hänga med i svängarna mot denna topp spelaren. Varför jag inte spelar mer är för att det finns risk för tiebreak och då kan nästan vem som helst vinna det setet.

/Lidde