Final dags i veckans turneringar och i Hamburg så står det emellan Del Bonis och Fognini, Fognini som spelar sin andra final på två veckor och Del Bonis som gör sin första ATP final.

  • Matchen : Frederico Del Bonis vs Fabio Fognini
  • Liga : ATP Hamburg
  • Speltips : Fognini -3.0 games i matchen
  • Odds : 1.74 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 15.00

 

Frederico Del Bonis ifrån Argentina har gjort stora framsteg i år gällande sin tennis karriär. Förra året var han en väldigt bra grus spelare på Challenger touren och gjorde alltid bra ifrån sig men i år har han börjat nosa på ATP touren och i denna 500 turnering här i Hamburg så har han fått sitt stora genombrott. Han har slagit spelare som Federer och Verdasco vilket är starkt, Federer är dock inte bra nuförtiden så den matchen är inte så stor som alla tycker. Men när en spelare brukar slå spelare som ligger ungefär 110 placeringar framför dom i rankingen så brukar det bli för mycket, det blir väldigt mycket intervjuver och dom här challenger spelarna är inte vana med såhär mycket uppståndelse, finns många exempel på spelare som har förlorat dagen efter en stor vinst. Del Bonis har iaf imponerat i veckan, servat väldigt bra och väldigt stabil i sitt grundspel och inte alls gjort mycket misstag i spelet men nu ska han spela en 500 final och det kommer bli otroligt tufft, speciellt emot en den formstarkaste spelaren på touren just nu, Fognini.

Fognini är just nu den hetaste spelaren på touren.

Fabio Fognini ifrån Italien har alltid varit lite av en favorit spelare, han har alltid haft spelet i sig men han har som inte velat kämpa vilket har varit galet underligt men nu dom två senaste veckorna har han kämpat och då har han märkt att han tillhör toppen så nu kanske han fortsätter med det. Han vann förra veckan i Stuttgart sin första titel och är nu på väg emot sin andra här i Hamburg. Fognini har spelat otroligt stabilt efter Wimbledon, endast ett tappat set på 10 matcher och det var emot Kohlschreiber i finalen förra veckan. Han har krossat spelare som Haas och Almagro i veckan vilket tyder på att formen har hållit i sig. Fognini har en rätt bra första serve, inget stort vapen utan hans vapen ligger i returerna och i grundspelet där han sätter stor press både på backhand och med sin forehand med mycket topspin och med mycket kraft. Han har även en bra defensiv vilket Del Bonis kommer att få känna på i eftermiddag.

Jag tror att Fognini tar sin andra titel på två veckor och då känner jag att -3.0 till 1.74 är värt att investera i och det gör vi också.

Lycka till!

/Lidde