Uppe i Värmland nalkas superettan match då Degerfors tar emot gästande Syrianska som kommer på besök. Degerfors som åren igenom alltid varit ett stabilt superettan lag har i år fortsatt på den inslagna vägen och placerar sig på en sjätte plats. På andra sidan står Syrianska som även dem håller samma klass och placerar sig på en femteplats. Ett toppen möte mellan två jämlika lag och en underhållande match väntar oss. I mina ögon har hemmafördelen en betydande faktor och där av går mitt tips åt de rödklädda. Häng med!

  • Match: Degerfors IF – Syrianska FC
  • Spel: Degerfors IF rak vinst
  • Odds:  2,10 @ expekt
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.20

Degerfors-IF_logosyrianska_fc-logo

Först ut är Syrianska och 22 inspelade poäng på 13 matcher innebär topp placering, och därmed strid för uppflyttning. Man har visat på en riktigt vass defensiv med endast nio insläppta mål vilket är fantastiskt bra. Offensiven har även den fungerat bra men det är framförallt på hemmaplan man presterar. Där är man obesegrade hittills och man kan tydligt se en kontrast mellan hemma och borta. Ser vi till deras senaste matcher så är formen helt klart på topp och tre raka segrar följt av några oavgjorda resultat är ett faktum. Man har dock haft en ganska enkel period och mött lite enklare motstånd. Idag ställs man mot Degerfors, på bortaplan där man inte alls var lika bra, och en mycket tuffare uppgift väntar. Jag tror man får det svårt här idag och rankar Degerfors som numret större.

Över till de rödklädda som visat på fina kunskaper hittills. Man har endast en okej defensiv, men som följs upp av en grym offensiv där Peter Samuelsson målsprutan är på topp. Detta har resulterat i en rad på 6-3-4 och man placerar sig strax under Syrianska i tabellen. Man kommer till detta möte med en fin seger i bagaget och det just precis på hemmaplan mot AFC United, 3-1, och man imponerade rejält på mig. Åren igenom har det varit tajta matcher mellan dessa två lag och jag förväntar mig liknande även nu.

Så vad blir mitt lir? Hemmaplansfördelen får avgöra för mig, samt att Syrianska varit markant mycket sämre på bortaplan. Man har inte alls visat samma trakter när man gästat och det tror jag Degerfors tar i akt. Raka ettan ger ett fint odds och insatsen får ligga på medel!