Helgen är över och det återstår bara en superettan match för denna omgång, och det mötet är mellan Degerfors och Östersund. Östersund som bara fortsätter att leverera och se svårslagna ut, är vid ett antal vinster till klara för allsvenskan medan Degerfors även dem gått riktigt bra i år och kämpar för en kvalplats. Senast blev det ett svettigt möte lagen emellan och jag tror på samma scenario idag där även samma lag tar hem det. Häng med!

  • Match: Degerfors – Östersund
  • Spel: Östersund rak vinst
  • Odds: 2,50 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19.30

Degerfors-IF_logoostersund

Ser vi till Degerfors situation så kämpar man för en tredjeplats vilket skulle innebära kvalplats upp till allsvenskan. Vid vinst idag skulle man därmed gå upp till en fjärdeplats och vara en poäng bakom Sirius, som i skrivande stund slår Mjällby med 1-2. Man kommer till detta möte med en fin seger i bagaget efter att ha slagit AFC United med 0-2. Innan det torskade man mot Utsikten, 1-2, vilket är desto svagare och formen kan man säga är ojämn. Att en vinst skulle passa perfekt är det inget snack om, men man möter bland seriens tuffaste motstånd, som man bland annat fått stryk av tidigare i år. I mina ögon får man det svårt och jag gillar spelvärdet i tvåa!

Över till mitt favoritlag i serien, Östersund, som ligger tvåa i tabellen fem poäng bakom Jönköping fast en match mindre spelad. Trots att ettan och tvåan går raka vägen upp till allsvenskan så vill man ju bli seriesegrare och man gör allt för att nå den platsen. Senast visade man det efter att genom vilja, slå Brommapojkarna med 2-1 på hemmaplan. Det finns god kapacitet och spets i laget men framförallt vilja, och då man visat mer än Degerfors så väljer jag att spika!

Så vad blir mitt lir? All heder åt Degerfors säsong men enligt mig så är Östersund huvudet högre även fast man gästar. Insatsen får dock ligga på strax under medel så detta är ett svårt möte.