Degerfors jagar uppflyttningsplatserna till Allsvenskan och för att nå dem måste man besegra lag som Örgryte på sin hemmaplan. Man är stora favoriter i den här matchen och det får ses som befogat men Örgryte har kryssat mot många lag den här säsongen. Lyckas de sätta käppar i hjulet för Degerfors också?

Degerfors – Örgryte
Spel: Degerfors -1, -1.5 (Asian handicap)
Odds: 2.025 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.00

Degerfors har matchats tufft den senaste tiden där man bland annat mött både serietvåan Örebro och serietrean GIF Sundsvall. Det slutade med oavgjort mot Örebro och förlust mot Sundsvall. Formen för laget är dock riktigt bra nu då man har två raka segrar bakom sig mot Ängelholm hemma med 4-1 och svårspelade Österstund borta med 2-1. Man verkar vara inne i en bra trend igen efter de tuffa matcherna mot toppkonkurrenterna. Nu ställs man mot ett av seriens svagaste lag och med tanke på att man har 6 poäng upp till playoff-platsen så måste man vinna en match som denna. Degerfors är seriens näst bästa hemmalag med 9-1-2 som resultatrad och fina 27-14 i målskillnad och detta talar givetvis för laget som ofta vinner sina hemmamatcher med flera mål.

Örgryte som inför säsongen valde att satsa ungt har haft en tuff säsong bakom sig och satsningen har väl inte gått som man tänkt sig precis. Laget placerar sig näst sist i tabellen med 2 poäng upp till kvalplatserna. Man har märkligt svårt att vinna matcher och om man bortser cupsegern mot usla Enköping så har man 12 raka matcher utan seger bakom sig. Man har visserligen kryssat i många av dessa och man har kryssat 4 av lagets 5 senaste matcher där 1-1 borta mot GIF Sundsvall imponerar mest. Nu möter man återigen tufft motstånd och den här gången ställs man mot ett ännu starkare hemmalag vilket bör innebär att man åker på stryk. Man har gjort det bra och förstört för hemmalagen i många matcher men nu möter man ett hungrigt Degerfors som måste vinna för att hänga på i toppen och till den här matchen får de tillbaka en av seriens vassaste anfallare i Johan Bertilsson som givetvis kommer vara på spelhumör efter att ha missat förra matchen för Degerfors.

2252812_520_292
Johan Bertilsson är tillbaka i Degerfors igen,
hur många mål gör han ikväll tro?

Degerfors har ett stort plus inför den här matchen då lagets bäste spelare och i särklass bäste målskytt Johan Bertilsson är tillbaka i spel igen och ytterligare ett plus är att Pontus Jakobsson är tillbaka i truppen efter sjukdom.
Örgryte har det värre då man förutom sina långtidsskadade spelare saknar trion Henrik Carlsson, Tobias Bratt och Abdel Bouraima här.

Kort summering:
Degerfors har spelat upp sig ordentligt den senaste tiden och nu spelar laget med stort självförtroende igen. Man är ett betydligt bättre lag än vad Örgryte är och hemmaplansfaktorn i den här matchen känns oerhört tung! Jag känner mig trygg i att spela -1, -1.5 Asian handicap här då man får halva insatsen tillbaka vid seger med 1 mål för Degerfors.