Denna måndag bjuder på dubbla superettan matcher, med helt olika betydelser. Detta mötet mellan Degerfors och Jönköpings Södra är ett toppmöte som i slutändan kan avgöra mycket. Degerfors som fortfarande har en teoretisk chans till att nå en kvalplats uppåt, gör allt för att kunna ha möjlighet till det medan Jönköping leder serien och kan redan ett par omgångar innan slutet fastställas som klara till allsvenskan 2016. Ett underhållande möte som kommer bjuda på en hel del gott, där jag tror att ett av lagen är det starkare och har bättre chans till tre poäng. Häng med!

  • Match: Degerfors – Jönköpings Södra
  • Spel: Jönköpings Södra 0.0
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.30

Degerfors-IF_logojönköping

Ser vi till Degerfors situation så kan man konstatera att man gjorde en klart bättre vårsäsong än höstsäsong hittills. Man har haft onödiga tapp och dippar i sitt spel då jag till exempel kan ta senaste mötet mot GAIS som ett bra exempel. Matchen i sig liknade inte Degerfors och man tappade många bollar på fel ställen vilket resulterade i farliga omställningar. Tar man istället och jämför med mötet innan det mot Östersund där man var riktigt stabila och fick med sig ett 0-0 resultat, var det två olika lag. Denna dipp får man dock inte föra med sig in i detta möte då man möter seriens absolut bästa lag, Jönköping. Får man till sitt spel på Stora Valla där man stundtals varit bra kan det hända grejer, men att man är det sämre laget och ska ses som en outsider, är det inget snack om i mina ögon. Idag kan hoppet om allsvenskan släckas totalt!

Över till obesegrade Jönköping, som ännu inte förlorat under hösten. Att man skulle vara såhär överlägsna och bra trodde inte jag och inte nog ni heller. Man har fått in en slags vinnarmentalitet som bara fortsätter och fortsätter och en rad på 15-4-2 är inget att leka med. Senast tittade jag på när man möte Varberg på hemmaplan, som ändå är ett topplag, och man kunde enkelt avfärda dem med 3-0. Man spelar en underhållande fotboll där bollen får göra jobbet vilket många lag i superettan inte gör. Idag tror jag det dock kan bli svårare än vanligt för Jönköping då man möter ett tufft motstånd i Degerfors på borta mark. Jag vill ändå ge fördelen till Söder då man ännu inte visat på någon brist av form, vilket exempelvis Degerfors har.

Så vad blir mitt lir? Jag vågar dock inte går rakt ut och spika Jönköping utan väljer att lira en handikappslina. 0.0 där man får insatsen tillbaks vid oavgjort är bra och insatsen får ligga på medel!