Lite snålt med matcher dessa dagar men nu drar det äntligen igång igen och en rad svenska matcher spelas. Jag har valt att inrikta mig i ett möte uppe i Värmland där Degerfors tar emot Värnamo som kommer på besök. Degerfors som gjort en fantastiskt halvsäsong är uppe i toppen av tabellen och krigar medan Värnamo gått desto sämre och placerar sig på nedflyttnings-playoff. I mina ögon finns det bara ett lag som bör ta hem detta. Häng med!

  • Match: Degerfors IF – IFK Värnamo
  • Spel: Degerfors IF -1,5
  • Odds: 2,75 @ Bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Degerfors-IF_logovarnamo

Börjar vi med att analysera Värnamo så kan man konstatera att laget inte nått upp till förväntningar och placerar sig fjärde sist vilket innebär ett kval för nedflyttning. Ett facit på 3-5-7 är inte bra där man underpresterat rejält på borta mark och innehaver ett facit på 0-4-4. Till detta möte mot Degerfors kommer man även med fyra raka förluster och det tillsammans med den usla raden på bortaplan lär man inte ha något att hämta mot ett så pass bra motstånd. Avslag!

Degerfors å andra sidan har det betydligt ljusare och man placerar sig efter en lysande första halvsäsong på tredjeplats. Denna tredjeplats delar man med Varberg och det är fullt fokus på att kunna knipa en uppflyttningsplats. Man kommer till detta möte med tre raka vinster varav en vinst borta mot Östersund vilket är riktigt, riktigt starkt. Idag gästas man som sagt av Värnamo som är ett sämre motstånd och att man ska vinna finns det inget snack om. 

Så vad blir mitt lir? När jag ser linorna blir jag lite förvånad på ett positivt sätt då spelbolagen inte anser Degerfors som så stora favoriter. Jag tror på att man bör ta hem detta med ett par bollar, åtminstone med mer än uddamålet och där av väljer jag att ta mig till handikapslinorna. -1,5 erbjuder ett odds till hela 2,75, det plockas med en insats på strax över medel!