Snålt med matcher dessa vardagar och det är endast några enstaka möten vi får se. Jag har valt att inrikta mig på superettan match mellan stabila Degerfors och svängiga AFC United. Degerfors som nästan alltid presterar och håller en stabil nivå i superettan har tappat formen på slutet medan AFC United kommer från en fin vinst mot Varberg senast. På hemmaplan litar jag dock mer på Degerfors än på ett AFC som har en tendens att underprestera. Och jag hittar ett oerhört fint tips, häng med!

  • Match: Degerfors IF – AFC United
  • Spel: Degerfors IF rak vinst
  • Odds: 1.90 @ betway
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med gästande AFC United så har man som nykomlingar totalt sett varit oerhört bra. 3-6-2 med endast två nederlag är starkt som tusan och jag måste ge detta lag beröm. Man lyckas alltid få med sig någon pinne hem och senast fick ett styrkebesked från laget då man slog Varberg på hemmaplan med 3-2. De två förluster man tagit under dessa 11 matcher är mot tabellettan Jönköping, samt tabelltvåan Östersund vilket ändå visar på att man inte är något lag att underskatta. Idag åker man iväg för att gästa Degerfors som är ett hack högre upp i tabellen, och som bland annat har ett antal rutinerade spelare i superettan då man som sagt varit ett stabilt superettan lag varenda år.

Ser vi till Degerfors situation så har man inlett denna säsong på ett bra sätt och vid vinst är man uppe i kamp om allsvensk kval plats. Man har visat upp en offensiv fotboll där man både gör men även släpper in en hel del mål, och mottot att göra ett mål mer än det andra laget skulle passa in hos detta lag perfekt. Senaste matcherna har man inte riktigt fått till det och man kommer till detta möte med en förlust mot Östersund, 3-2, i bagaget. Det är dock inget att skämmas över och helt ärligt så gjorde man en rejäl och stark insats uppe i Östersund med tanke på att det var ett topplag man mötte. Denna förlust tror jag bara förbättrar och ökar revanschsuget hos spelarna och detta får AFC sota för. Spik!

Så vad blir mitt lir? Två bra superettan lag där jag håller Degerfors som snäppet bättre. Hemmaplansfördel samt att man är bättre i grund och botten, men också visat mer avgör för mig. Raka ettan ger ett fint odds på och jag plockar det med en insats på medel!