Runda tre av hockey-VM jag och än så länge har det gått smärtfritt för vårat landslag, och kvällens motståndare Danmark ska givetvis vara en mumsbit för Sverige. Testar poängspel på två spelare med bra form här. Haka på!

  • Match: Danmark – Sverige
  • Spel: Loui Eriksson / Zetterberg över 1,5 poäng
  • Odds: 2.35 / 2.50 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units vardera
  • Spelstopp: 20:15

Alla ni som sett inledningen på hockey-VM har lagt märke till att vi har en förstakedja av världsklass. Loui, Zäta och Franzén har verkligen lekstuga så fort man kommer in på isen och allt som oftast så parkerar man nere i motståndarnas zon. Givetvis blir det ingen ändring på det när man möter ett såpass svagt motstånd som Danmark, utan här förväntar jag mig en överkörning! Danmark sprattlade till i första omgången och pressade Tjeckien ända in på målsnöret, och kanske var det en reaktion från den matchen som gjorde att man föll överraskande mot Italien i omgång två. Hur som haver så ska man inte ha ett skit att hämta här och allt handlar nog endast om hur bra Andersen agerar i Danmarks kasse.

En förstakedja som ska leka mot Danmark.

Tillbaka till Loui Eriksson och Zetterberg som hittills stått för tre poäng vardera på två omgångar. I första matchen mot Norge blev det en poäng var, och senast mot Tjeckien två. Men poängskörden borde varit större vid det här laget då dessa herrar vaskat fram flertalet heta chanser som man bränt. Med ett par matcher i kroppen så borde skärpan infunnit sig och jag tycker man har väldigt bra chanser till att göra minst två poäng vardera här.

Som vanligt spelar dessa herrar även i powerplay vilket underlättar en hel del om man vill skrapa ihop poäng. Förväntar mig att Sverige smäller in en 5-6 puckar i den här matchen och då ska det här spelet sitta.

/e@sy