Idag sätts de sista pusselbitarna på plats innan VM, och vi får se en returträningsmatch mellan de två största skandinaviska länderna, Danmark och Sverige. Som vi sett de senaste dagarna så har det varit en hel del träningsmatcher och förberedelser inför VM, och även en match mellan just dessa två lag som slutade i uddamålsvinst för Danmark. Man roterar friskt i trupperna och jag tror vi får se en intressant match ikväll, där jag håller ett utav lagen som det starkare. Häng med!

  • Match: Danmark – Sverige
  • Spel: Danmark -2,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17,10

Startar vi med gästande Sverige så kan man säga att det har sett förvånansvärt bra ut i de senaste förberedelserna. Man har ett nybygge med unga killar och man kan säga att denna trupp inte har något mycket erfarenhet jämfört med andra länder. Ska man nämna någon så är det Kim Andersson och Mathias Andersson som är de ledande gestalterna i det svenska landslaget. Men trots den lite sämre erfarenheten man erhåller så har man kvalitet och det visade man i sina två senaste träningsmatcher då man vunnit mot Slovenien samt Island med siffrorna 23-29 och 30-24. Man har testat spelare på olika positioner och roterat, och jag tror man kommer fortsätta göra det, vilket inte bäddar gott då man möter ett starkt Danmark.

Grannlandet Danmark har som alla andra även dem tränat hårt inför VM och inledningsvis varit helt ok i sina träningsmatcher. Man har mött exakt samma motstånd som Sverige vilket har resulterat i en vinst och en förlust. Vinsten kom mot Slovenien med hela 36-26 och förlusten mot Island senast med 29-30. Anledningen till att man varit svängiga i sina prestationer är helt klart p.g.a. att man roterat mycket vilket är förståeligt. Skillnaden mellan det Svenska och det Danska landslaget är enligt mig att man självklart har en högre spelarkvalité men även en bättre bredd vilket jag tror kan avgöra i en sådan här match.

Det senaste mötet mellan dessa två slutade med en 23-24 vinst i Danmarks favör. Jag tror på en repris fast med lite större siffror och lirar där med Danmark -2,5 till en insats på medel. Man ska ha i observation att detta är lagens sista träningsmatch innan VM!