Den andra gruppspelsomgången ska sparka igång i grupp B. Danskarna har ett fantastiskt utgångsläge efter skrällen senast medan portugiserna skulle må bra av en seger ifall man vill avancera vidare till kvarten. Jag tror på en hård batalj, där även om jag nog tycker och tror att danskarna ska ha en bättre poängchans kontra oddsfördelningen så väljer jag att koncentrera mig på ett kortspel.

  • Match: Danmark-Portugal
  • Spel: Daniel Agger, kortspel
  • Odds: 4,50 @ Expekt
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 18.00

Danmark stod alltså för en duktig skräll (mot Holland) i premiären, och vi är nog alla överens om att ett avancemang från den här gruppen (på förhand) hade varit en sensation. Något som nu ser långt ifrån omöjligt ut med 6 poäng kvar att spela om, när man dessutom ska möta Portugal i kvällens match, ett Portugal som man besegrade i kvalgruppen. Danskarna visade ingen som helst rädsla i premiären där man vågade rulla bollen i alla lägen, visserligen hade man lite flyt också då motståndarna brände en del, men det ska man ha också i en sån här turnering.

Portugal överraskade positivt på mig i premiären. Visserligen förlorade man med 1-0 mot tyskarna, men man stod upp på ett riktigt bra sätt och man skapade tillräckligt för att få med sig en poäng. Inte riktigt det jag hade förväntat mig då jag under en längre tid har sett det landslaget som något överreklamerat. I ett sånt här mästerskap hjälper dock inte hedersamma förluster alltför mycket och här krävs en seger om man vill ha allt (spel i kvarten) i egna händer inför den sista matchen.

Tillskillnad från respektive lags premiär så tror jag att det kan bli mer fysiskt i den här matchen. Vi hittar tuffingar i båda lagen, framförallt i Portugal. Om inte det skulle räcka, så kan även en del kvickhet och teknik bidra till någon taktisk varning i en match där mycket står på spel.

Daniel Agger, till vardags i Liverpool, bär kaptensbindeln för detta danska landslag i det här mästerskapet. Han är en sådan spelare som jag ser i farozonen för ett kort och det till ett relativt trevligt odds. Även om han inte är någon ful spelare på så sätt, så kan han ändå agera något oslipat ibland. I premiären såg han väldigt laddad ut och till en början var han inblandad i många situationer även om det inte ledde till något kort den gången.

Kvällens match kommer dömas av skotten Craig Thomson. Sett över de senaste två säsongerna snittar han 4 kort per match och han har vevat i ett par landskamper. Det ska bli intressant att se hur han agerar ikväll då han är relativt färsk i mästerskapssammanhang.

Jag kommer spela totalt 5/10 units på kortspel i den här matchen. Ett gult/rött kort på Daniel Agger som blev det individuella valet då hans odds kändes något högt jämfört med vad jag hittade på andra bolag och så även ett spel på det totala i den här matchen. Över 4,5 kort (2,5/10 units) till 1,90 hittar ni på Bet365.

/Puyol