Vid seger är Danskarna klara för EM och vid oavgjort eller förlust så slutar man tvåa och får spela playoff istället. Vinner ett offensivt Danmark mot Portugal ikväll tro? Jag tror mig ha svaret, häng på!


Danmark – Portugal
Mitt tips: 2
Odds: 2.63 @ Boylesports
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.15

Danmark har sett väldigt starka ut de senaste matcherna då man slagit 3 av de 4 lagen i sin grupp med minst 2-måls marginal. Nu väntar dock det tuffaste motståndet i Portugal. Man ligger delad etta med dem på samma poäng men eftersom man har sämre målskillnad så ligger man tvåa och därmed krävs seger ikväll för´att man ska vinna gruppen och bli klara för EM.

För Portugals del så räcker det med oavgjort för att man ska bli klara gruppsegrare. Även dom har övertygat den senaste tiden genom att krossa övriga lagen i gruppen. När man mötte Danmark hemma i Portugal vann man tämligen enkelt med 3-1. Normalt sett så ska det vara en viss klasskillnad mellan dessa lagen och jag tror vi kommer märka av den ikväll.

Som ni förstår så kommer Danmark satsa allt framåt för att försöka vinna den här matchen. Det gör att jag tror Portugal kommer backa hem med laget och satsa på kontringar som man normalt är väldigt vassa på. Frågan är hur Danskarna ska kunna handskas med formstarke Nani och den helt suveräne Cristiano Ronaldo när de sätter fart i kontringarna… Min känsla är att Danmark kommer pressa men Portugal vinner då de är vassare i offensiven.