Ytterligare ett bidrag från nattens gala (UFC 170) i det som blev ett försvagat co-main event. Rashad Evans, fd mästare i den här viktklassen, tvingades hoppa av pga skada vilket innebär att Daniel Cormier nu står inför en, på förhand, något mer överkomlig uppgift i debutanten Patrick Cummins. Den betydligt mer etablerade Cormier står under 1,10 ggr hos spelbolagen, vilket nämner en del om den potentiella skillnaden, där vi istället testar spel på distanstiden.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Daniel Cormier – Patrick Cummins
  • Spel: Fight to go the distance – NEJ
  • Odds: 1,57 @ William Hill
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 05.20 23/2

Daniel Cormier (13-0) var obesegrad och imponerade stort men har trots det valt att ta steget ner från tungviktsklassen för att undvika ett möte med träningskamraten tillika mästaren Cain Velasquez. Antagligen inte ett dumt drag där han, trots att ett antal motståndare dominerades, var relativt liten till storleken för en tungviktare där han ser ut att ha fixat vikten på ett galant sätt. Han såg fräsch ut under invägningen och fixade den tillåtna gränsen på max 93 kg natten mot lördag. ”DC”, som var mästare i Strikeforce innan flytten till UFC och även brottare på olympisk nivå, manövrerade ut både Frank Mir och Roy Nelson utan att knappt bli träffad där det ska bli intressant att se hur han fixar den här omställningen.

321

Patrick Cummins (4-0) har hoppat in på kort varsel som ersättare för en betydligt mer meriterad Rashad Evans och får stå som ett okänt kort på den här nivån, men även om uppgiften är väldigt tuff på förhand så kan man i stort endast se möjligheterna till att snabbt etablera ett namn. Även det här en brottare i grunden som har hållit till i mindre ligor men trots det lovordats av mer noterbara träningskamrater. Cummins själv har hävdat att han har slagit den kommande motståndare, ett antal år tillbaka, i dennes förberedelser till de olympiska spelen vilket har rört upp känslorna (bilden) någorlunda.


Daniel Cormier ville verkligen ha en match det här datumet och Patrick Cummins, som nu står för sin debut på den stora scenen, var en av ytterst få som tog sig an utmaningen efter att ha knegat i en cafeteria drygt 10 dagar innan matchen spikades – en av anledningarna till Cormiers enorma favoritskap, utöver att det är viss skillnad på motståndarnas kvaliteter på den här nivån. UFC har gjort sitt för att sälja den här matchen men i slutändan borde favoriten vara bättre inom samtliga områden. ”DC” avslutade 8 av 13 motståndare (tungvikt) men har nog aldrig burit på ett så här stort favoritskap och har verktygen för att komma till avslut. Den fd olympiern sitter inne på en väldigt hög träffprocent, styr positionerna väldigt bra och maler ner sina motståndare, borde kunna trumma igång rejält mot en motståndare som rimligtvis inte har något vidare träningsläger bakom sig där jag anser att tillräckligt ska tala för att han inte ska överleva dessa 3 ronder.

Hittade inget högre odds på Cormier via avslut och därmed får det här stå som ett bättre spelalternativ. Medelinsatsen testas på matchen att inte gå tiden ut.

/Puyol