Vi beger oss till andra sidan av Atlanten där formstarka Dallas Stars möter formsvaga San Jose Sharks. Stars har fyra segrar på lagets fem senaste matcher medan Sharks har fyra förluster av fem. Däremot har Sharks fyra segrar mot Stars i lagens fem senaste möten. Är detta matchen då det kommer studsa rätt för hajarna från Kalifornien?

  • Match: Dallas Stars – San Jose Sharks 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Sharks
  • Odds: 2,00 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 20/2, 02.30

Stars kommer till spel med fin statistik och form den senaste tiden. Närmast besegrades St.Louis Blues med 4-1 på bortaplan och mycket av segern sattes i den första perioden när Stars var sylvassa och ledde med 3-0 innan ens nio minuter var spelade.
Segern var Stars sjätte på lagets tio senaste matcher, 6-3-1 och det har gett Stars en hyfsad närkontakt kring slutspelsstrecket.
Laget har efter femtiosju matcher tagit sextiotvå poäng och ligger på en elfte plats i Western Conference. Nu har Stars bara fyra poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemmaspelet är däremot inte frid och fröjd. Laget har bara tagit trettio poäng på tjugonio hemmamatcher och är Western Conference tolfte bästa hemmalag. Det via tolv segrar och elva förluster, varav sex efter övertid/straffar.
Stars besegrade Florida Panthers med 2-0 i lagets senaste hemmamatch och bröt en tre matchers lång förlustsvit. Laget har två segrar på sina fem senaste hemmamatcher.

Stars kommer till spel utan:
A. Hemsky (spelar ev inatt)
P. Eaves
P. Nemeth
T. Moen
T. Seguin
V. Nichushkin
R. Peverley

dallas_200x200V.S san_jose_200x163

Sharks har det tungt för stunden. Trots att laget bjöd upp till en rejäl kamp mot Nashville Predators i den förra matchen föll laget trots det med hela 5-1 på bortaplan. Detta trots att Sharks tog ledningen och vann skotten med 43-37.
Det var Sharks sjunde förlust på lagets tio senaste, 3-5-2.
Den svaga formen har lett till att Sharks har hamnat utanför slutspelet. Laget har just nu sextiosex poäng efter femtionio spelade matcher och befinner sig på en nionde plats i Western Conference. Laget har samma poäng som åttan Los Angeles Kings, men har färre segrar under ordinarie tid och förlängning.

Det är på bortaplan som Sharks har tagit hälften av sina poäng. Det har hittills blivit trettiotre stycken efter tjugonio bortamatcher och det gör Sharks till Western Conference sjunde bästa bortalag. Det via en statistik på tretton segrar, varav tre efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Sharks har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Sharks kommer till spel utan:
D. Tarasov
T. McGinn
M. Brown
R. Torres

Blott det andra mötet för den här säsongen.
Den första matchen spelades även den i Dallas. Där drog Sharks det längsta strået och vann med 5-3.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Stars och sex för Sharks.
Lagens fem senaste möten i Dallas har resulterat i tre segrar för Stars och två för Sharks.

Det pågår en tät kamp kring slutspelsplatserna.
Stars kämpar sig ikapp medan Sharks håller på att spela bort sig ur slutspelet. Jag tror dock att Stars är en passande uppgift för Sharks att vända sin trend emot.
Detta på grund av att Sharks har spelat bra men har inte fått resultaten med sig. Sharks har lyckats betydligt bättre på bortaplan än hemma den här säsongen och på resande fot är laget starkt. Förlusten senast var blott den fjärde på lagets tio senaste bortamatcher. Stars däremot är inget starkt hemmalag och får inte spelet att klicka i hemmaborgen.
Sharks kommer till spel med några namn borta medan Stars har massor utav skador och saknar tunga namn som, Eaves, Seguin och kanske Hemsky. Tunga spelartapp.
Sharks trivs mot Stars och har fyra segrar på lagens fem senaste möten och vann också säsongens första möte mellan lagen.
Ska Sharks komma upp till sin normala standard ska Stars besegras och nu ses laget inte heller som favoriter och det bör kunna passa laget.
Mitt spel blir därmed Sharks som segrare inklusive övertid och straffar till 2,00 hos Nordicbet.