Tung tung formsvacka för hemmalaget Dallas Stars med fyra raka förluster. Nu kommer möjligheten att vända på steken när jumbolaget Edmonton Oilers kommer på besök. Däremot är Oilers målform god och ska Stars mäkta med att vinna matchen behövs målen göras. Kommer laget att lyckas?

  • MatchDallas Stars – Edmonton Oilers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 02,30

Startande målvakter:
Stars:
Oilers:

Stars har tappat ledningen över Western Conference efter att ha haft en otroligt tung trend den sista tiden. Laget befann sig senast ute på en tre matchers roadtrip och det resulterade i tre förluster och laget är nu uppe i fyra raka nederlag. Formen på dom tio senaste matcherna är allt annat än god och laget har endast två segrar av dessa, 2-6-2.
Det har lett till att Stars just nu befinner sig på en andra plats med sextiotre poäng efter fyrtiosju spelade matcher. Laget har fem poäng upp till ledande Chicago Blackhawks.
Stars är trots den dåliga formen det lag som har gjort överlägset flest mål. Med hela hundrafemtiosex kassar framåt snittar laget höga 3,31 gjorda mål per match.

Sjuttionio av målen har kommit på hemmaplan. Där snittar Stars ännu fler mål per match och då med höga 3,59 mål. Formen är på hemmaplan också god med fyra segrar på dom fem senaste matcherna och laget har spelat ihop trettiofyra pinnar på tjugotvå hemmamatcher. Det gör Stars till Western Conference tredje bästa hemmalag.
Tillägg att Stars målskillnad på 79-50 ger ett målsnitt på 5,86 mål per match och elva utav lagets tjugotvå hemmamatcher har passerat över 5,5 mål.

Stars kommer till spel utan:
J. Benn

dallas_200x200 V.S edmonton_200x200

Oilers har till skillnad från Stars en något positivare trend med poäng, när laget har tagit poäng i fyra av dom fem senaste matcherna. Segrarna har däremot inte duggat tätt utan det har bara blivit fyra segrar på lagets tio senaste matcher, 4-4-2.
Oilers fortsätter därmed att harva på i botten av Western Conference och laget är just nu jumbo med fyrtiotre poäng efter fyrtioåtta spelade matcher.
Oilers största problem är försvarsspelet och laget har släppt in flest mål i hela konferensen, hundrafyrtiotvå stycken och snittar 2,95 insläppta mål per match.

På bortaplan är Oilers försvarsspel katastrofalt. Laget har förlorat nitton av tjugofem bortamatcher, har en horribel målskillnad på 52-81 och endast sexton inspelade poäng. Det gör laget till Western Conference tolfte bästa bortalag.
Av Oilers tjugofem bortamatcher har tretton matcher passerat över 5,5 mål och matcherna snittas på 5,32 mål.
Oilers föll i sin senaste bortamatch mot Tampa Bay Lightning i en målrik tillställning, 4-6. Matchen var den fjärde av dom fem senaste bortamatcherna för Oilers som passerade över 5,5 mål.

Oilers kommer till spel utan:
L. Korpikoski
O. Klefbom
C. McDavid
R. Nugent-Hopkins
A. Ference

Lagens tredje möte för den här säsongen.
I det första mötet som spelades i Dallas vann hemmalaget Stars med 4-2. I match nummer två som spelades i Edmonton vann Oilers med 2-1 efter övertid.
Av lagens tio senaste möten har Stars sex segrar och Oilers fyra. Noterbart är att fyra matcher har gått över 5,5 mål.
Av dom fem senaste mötena i Dallas har Stars tre segrar och Oilers två. Noterbart är att samtliga matcher har innehållit minst fem mål, varav tre utav dessa matcher har resulterat i minst sex.

Vänder trenden för Stars och trampar målskyttet igång?
Förutsättningar för en målrik match talar sitt tydliga språk. Det på grund utav:
1. Seriens målgladaste lag gästas av seriens sämsta försvarsspel. Stars snittar runt 3,5 mål framåt per match medan Oilers släpper in ungefär tre mål per match.
2. Merparten av lagens matcher går över 5,5 mål. Av Stars hittills alla matcher i grundserien har tjugofyra av fyrtiosju passerat över 5,5 mål och för Oilers del har tjugofem av fyrtioåtta matcher slutat över 5,5 mål. Stars och Oilers är tvåa respektive trea i att spela flest matcher över 5,5 mål.
3. Stars taffliga defensiv för tillfället mot Oilers offensiv. Stars släppte in femton mål på sina tre senaste matcher medan Oilers har gjort tio mål på sina tre senaste matcher.
Det är två lag som är i poängbehov igen och för Stars del som är seriens målfarligaste lag (framförallt på hemmaplan) finns möjligheterna att kunna få igång offensiven ordentligt igen. Oilers enda möjlighet är att svara på offensiven och försöka näta en hel del.
Därför blir mitt spel över 5,5 mål till 1,95 hos William Hill.