NHL trummar vidare och vi bjuds på hela tio matcher inför kommande natt. En match jag lägger fokus på är mötet mellan Dallas Stars – Columbus Blue Jackets. Två lag som har hittat målet utomordentligt bra den senaste tiden och öser in mål. Båda lagen kommer till spel med bra form och ett gott självförtroende. Blir det en match som lagen spelar för stunden eller kommer den goda formen av sig?

  • Match: Dallas Stars – Columbus Blue Jackets
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,02 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 7/1, 02:30

Stars förlorade knappt i den förra omgången. Laget hade ledningen inte mindre än fyra gånger mot Chicago Blackhawks men lyckades inte knyta åt säcken utan föll ändå med 5-4 efter efter straffar.

Förlusten innebar att Stars bröt sin fyra matchers långa segersvit. Men trots det ser det bra ut. Laget har på sina tio senaste matcher tagit åtta segrar och förlorat två, 8-1-1.
Med den starka poängskörden närmar sig Stars slutspel. Nu står man på fyrtiotvå poäng efter trettioåtta spelade matcher och ligger på en tionde plats i Western Conference. Just nu är det fem poäng upp till närmsta slutspelslag som däremot har två matcher fler spelade.
Stars är det lag som nästan gjort flest mål i hela NHL men är även det lag som släpper in mest. Med en målskillnad på 119-124 snittas Stars matcher med 6,39 mål.

Hemma i American Airlines Center har spelet gått sisådär. Det har trots allt tagits poäng i fjorton av tjugoen matcher men varenda match som har gått till förlängning eller straffar har laget förlorat. Med tjugotre poäng på dessa tjugoen matcher är Stars Western Conference åttonde bästa hemmalag.
Stars har gjort sextionio mål på dessa matcher och det är bäst i sin Conference men har samtidigt släppt in sextiofem och det är näst flest.
Stars vann sin senaste hemmamatch mot Minnesota Wild och tog därmed sin tredje raka seger. På dom fem senaste hemmamatcherna har det blivit en hel del mål. Totalt trettio mål som ger ett snitt på sex mål per match.

Stars kommer till spel utan:
S. Horcoff (spelar ev inatt)
P. Nemeth
P. Eaves
V. Nichushkin
R. Peverley

dallas_200x200V.S columbus_200x200

Även Blue Jackets är i god form. I sin senaste match besegrades Colorado Avalanche med 4-3 på bortais. En jämn drabbning där Blue Jackets satte det matchavgörande 4-3 målet med endast en minut och en sekund kvar av matchen. Tung seger!

Det leder till att Blue Jackets har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-2-1. Blue Jackets har alltså tagit poäng i åtta av sina tio senaste matcher. Det har gjort att Blue Jackets kryper allt närmare till lagen som ligger på slutspelsplats. Med trettiosju poäng efter trettiosju spelade matcher ligger Blue Jackets på en tolfte plats i Eastern Conference. Laget har just nu åtta poäng upp till slutspel. Men har tre matcher mindre spelade än lagen som ligger på slutspelsplats.
Blue Jackets är ett av dom få lagen som ännu inte har gjort hundra mål än. Men genom att ha släppt in hundranitton mål snittas Blue Jackets sina matcher på 5,81 mål med en målskillnad på 96-119.

Blue Jackets har börjat fått igång sitt bortaspel. I och med segern senast tog laget sin fjärde seger på dom fem senaste matcherna. Blue Jackets har totalt tagit sjutton poäng på sjutton bortamatcher. Det gör Blue Jackets till Eastern Conference elfte bästa bortalag.
På dessa matcher har man lyckats göra fyrtiofyra mål. Det ger ett snitt på 2,58 mål framåt per match. Sen har det blivit femtioen insläppta mål. Det ger ett snitt på tre insläppta mål per match.
I Blue Jackets två senaste bortamatcher har det blivit massor utav mål. Totalt sexton stycken och då har Blue Jackets stått för sju av dom.

Blue Jackets kommer till spel utan:
A. Anisimov
C. Atkinson
B. Jenner
B. Gibbons
M. Letestu
R. Murray
N. Horton

Säsongens andra batalj.
Den första matchen spelades med Blue Jackets som hemmalag. Men det var Stars som vann matchen med 4-2.
På dom tio senaste mötena har det slutat med fem segrar vardera.
På dom fem senaste mötena i American Airlanes Center har Stars två segrar och Blue Jackets tre. Noterbart är att Blue Jackets har tre raka bortasegrar mot Stars.

Två målstarka lag möter varandra.
Stars har gjort tjugofyra mål på sina fem senaste matcher. En otrolig stark form och det snittar overkliga 4,8 mål framåt per match. Blue Jackets vill inte vara mycket sämre och har gjort sjutton mål på sina fem senaste. Det är ett snitt på 3,4 mål framåt per match.
Så med två lag som verkligen har hittat målformen och två lag som inte har NHL’s stabilaste defensiv. Stars har släppt in flest mål i Western Conference. Även där vill inte Blue Jackets vara mycket sämre som har släppt in tredje flest i Eastern Conference.
Så med två lag i halvtaskig defensiv men öser in mål blir oddset 2,02 hos Unibet en aning för högt för att inte testas. Speciellt när lagens första möte den här säsongen passerade linan också.