Slutspelsjagande Dallas Stars tar emot just nu slutspelsplacerade Calgary Flames. Ett möte som kommer kunna se till att Stars i stort sett är bortspelad från slutspel. Stars har fem poäng upp till just Flames med tolv poäng kvar att spela om. Det är bara seger som gäller för laget inatt, frågan är bara om Stars kommer lyckas?

  • Match: Dallas Stars – Calgary Flames
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Flames
  • Odds: 2,45 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 31/3, 02:30

Startande målvakter:
Stars:
Flames:

Stars tog en livsviktig seger senast när Vancouver Canucks besegrades med 4-3 efter övertid på bortaplan. Segern innebar att Stars studsade in på vinnarspåret direkt efter bottennappet mot Edmonton Oilers (0-4) och har på sina tio senaste matcher åtta segrar och två förluster, 8-2-0.
En kanon form men trots det en bit till slutspel. Stars har spelat ihop åttiofyra poäng efter sjuttiosex omgångar och placerar sig på en tionde plats i Western Conference. Laget har fem poäng upp till Flames som har den sista slutspelsplatsen.

Hemma i American Airlanes Center har spelet knackat lite under säsongen. Med en statistik på sexton segrar och tjugotvå förluster på lagets trettioåtta hemmamatcher och en totalt poängskörd på fyrtio poäng, är Stars inte bättre än elva i Western Conference hemmatabell.
Hemmaspelet har blivit bättre den senaste tiden och laget har nu tre raka hemmasegrar efter att ha besegrat Buffalo Sabres med 4-3 i den förra hemmamatchen. Segern var även lagets fjärde på dom fem senaste hemmamatcherna.

Stars kommer till spel utan:
V. Nichushkin
R. Peverley

dallas_200x200V.S calgary_flames_200x200

Flames har ett litet grepp om slutspelsplatsen. Nu kommer laget back to back efter att ha mött NHL’s bästa hemmalag på bortais i natten som var. En match som Flames vann med 5-2 efter att ha vänt ett tidigt 0-1 underläge till seger.
En seger som innebar Flames femte på lagets tio senaste matcher, 5-3-2. Poäng i sju av lagets tio senaste matcher ligger laget som sagt på rätt sida om slutspelsstrecket med sina åttionio poäng efter sjuttiosex omgångar. Det är bara ett poäng upp till sjuan Winnipeg Jets, men bara ett ner till nian Los Angeles Kings som dessutom har en match mindre spelad.

På bortaplan har Flames tagit fler vinster än förluster. Efter trettiosju bortamatcher har laget tjugo bortasegrar och sjutton förluster. Det leder till en poängskörd på fyrtiotvå poäng och Western Conference tionde bästa bortalag.
Flames seger mot Predators bröt en förlustsvit på tre raka nederlag på bortais. Flames har två segrar på sina fem senaste bortamatcher.

Flames kommer till spel utan:
M. Giordano
P. Byron
L. Smid

Säsongens tredje möte.
Det första mötet vanns av Stars på bortaplan med 2-1.
Det senaste mötet vanns även det av Stars på bortais, och denna gång med 4-3 efter straffar.
Lagens tio senaste möten har resulterat i sex segrar för Stars och fyra för Flames. Noterbart är att dom fyra senaste matcherna har vunnits av bortalaget.
Dom fem senaste mötena inne i American Airlanes Center har slutat med tre segrar för Stars och två för Flames.

Blir det ett lag mindre i kampen om slutspel?
Det återstår bara tolv poäng att spela om för dessa två lag. Stars har det sämsta utgångsläget med fem poäng upp till slutspel och med Los Angeles Kings före sig som dessutom har en match mindre spelad.
Flames kommer back to back men jag tror knappast gör speciellt mycket när laget stod för en otroligt stark insats och satte hela fem mål på NHL’s bästa hemmalag. Ett Flames som bröt sin förlustsvit på bortaplan och laget har varit stabila på bortais under hela säsongen.
Stars har inte riktigt fått spelet att stämma på hemmaplan och att förlora fler hemmamatcher än vad man vinner gör att det kommer behövas något extra för att nå slutspel.
All press ligger på Stars att fortsätta sin sanslösa form och seger inatt är ett måste för att slutspelsdrömmen ska fortsätta leva. Däremot är jag inte fullt säker på att Stars klarar av det. Laget är alldeles för stora favoriter och trots att Stars har vunnit lagens hittills två möten den här säsongen är Flames ett smart spelande lag. Att få spela som underdogs och back to back kommer passa Flames perfekt inatt. Speciellt när Stars har ett försvars och målvaktsspel som inte varit det bästa den här säsongen.
Värdet är helt klart på Flames som kommer till spel med en viktig seger senast och kan spela något mer avslappnat.
Mitt spel blir Flames som segrare inklusive övertid och straffar till 2,45 hos Betsafe.