Inatt är det premiärmatch för Dallas som tar emot Pittsburgh. Båda lagen gör som sagt sin första match och trots det kommer jag trotsa att det är premiär och gå på ren känsla. Något säger mig att oftast blir en tight match i en premiär, men jag känner annorlunda.

  • Match: Dallas – Pittsburgh
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 02.35

dallas_200x200Dallas går in till den här säsongen med ett mål och det är att ta sig till slutspel och då också revanschera sig lite från förra säsongen då man missade slutspelet. Stars har på pappret ett ganska bra lag där deras stora styrka är det offensiva. Man har ett gäng med stjärnspelare offensivt sett och det bevisade man redan förra säsongen då man stod för hela 261 mål framåt och med det var man också näst bästa lag efter Tampa Bay i antal gjorda mål. Det säger också lite om deras defensiv och deras målvaktsspel som inte alls var något att hänga i julgranen. Man måste helt enkelt förbättra detta om man skall gå till slutspel. Grunden i deras spel och där dem bygger allt är dock såklart det offensiva. Med stjärnor som Jamie Benn, Tyler Seguin och Jason Spezza så har man en av ligans vassaste forwardsuppsättningar. Dessutom har man kryddat det med Patrick Sharp från Chicago och även Valeri Nichushkin är tillbaka efter att ha gått skadad mer eller mindre förra säsongen. Det är ett offensivt Dallas vi kommer få se. Antti Niemi startar i kassen för Stars.

pittsburgh_200x200Pittsburgh har ju som de flesta NHL-insatta trejdat till sig Phil Kessel. Han är en av ligans absolut vassaste forwards och det ska bli intressant att se vad han och Crosby kan uträtta tillsammans. Försäsongen har varit bra och de verkar trivas bra tillsammans. Just Phil bör passa Sid som handen i handsken med tanke på att han har ett fruktat skott och dessutom är högerskytt. Pens har slått på stort i sommar och värvat in ett lag för att vinna Stanley Cup. Man har kanske ligans vassaste forwardsuppsättning med spelare som Crosby, Malkin, Kunitz och Hörnqvist bland annat. Det kryllar av offensiva spelare. Att man ställer upp med en trejefemma med Perron-Bonino-Bennet visar lite att det verkligen finns offensiv kvalité i laget. Det som oroar mig är vart de defensiva pjäserna är. Man kanske kommer klara sig på att spela offensiv ishockey i grundserien, men i ett slutspel blir det desto tuffare. Det som oroar mig ännu mer är att man kanske har en av ligans sämre backuppsättningar. Här saknar man verkligen en defensiv pjäs. Historiskt sett mellan dessa lag har det varit ganska tight, men idag tror vi på trendbrott där vi har två grymt skickliga lag framåt. Marc-Andre Fleury startar i kassen.


Normalt sett kanske man ska hålla ner insatserna i en premiär, men vi kör på som vanligt. Jag skulle bli väldigt förvånad om det slutar under sex mål idag. Jag känner att det kan bli typ 4-4 eller 5-5. Mitt spel idag blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden