Lördag och vi har en hel del NHL-matcher på schemat denna helg. Jag  kommer bland annat titta närmare på matchen mellan Dallas och Pittsburgh där jag hittat ett spel som jag gillar när Pens är inblandade.

  • Match: Dallas – Pittsburgh
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.87 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/1, 02.05

Dallas har den här säsongen rustat upp sig enligt mig. Man har större potential, men ligger ändå runt samma plats som man gjorde förra säsongen. Dallas har ett lag på pappret som är en bra blandning mellan ett par rutinerade herrar och ett par unga talanger som kommer bli bra på sikt förhoppningsvis. Tyler Seguin som bildar förstaline med Jamie Benn och Valeri Nichushkin. Det är väl den femman som imponerat mest. Samtidigt lever man mycket på den linen i offensiv zon, men bakåt har man också sina brister. På hemmaplan är man också riktigt bra, man är framförallt ett hot framåt då man skapar mycket fler chanser än borta. Just det gör också att jag tror att man kommer piska dit ett par mål i kvällens match mot Pittsburgh som just nu har lite problem med det defensiva på resande fot. Ingen målvakt bekräftad i skrivande stund, men räknar med att Kari Lehtonen spelar.

jamie-benn

Pittsburgh är laget som jag följer slaviskt och förmodligen också det lag jag kan bäst. Offensivt sett så är man ganska ofta en njutning att se på. Matchen senaste mot Islanders på bortais var riktigt bra. Fina kombinationer framåt som resulterade i en hel del fina mål. Sidney Crosby fortsätter att visa storform tillsammans med Chris Kunitz. Bakåt tycker jag inte det ser så bra ut som det gjort tidigare under säsongen, men det är förmodligen lite pågrund av alla skador man haft. Under de värsta tiderna så hade man inte kapacitet för att vara så offensiva som man är nu utan fick då inrikta sig på att hitta sitt spel defensivt. Visst ser man det där stabila spelet bakåt nu också när man har de flesta tillbaka, men ändå finns den där tendensen där som man haft i slutspelen de senaste säsongerna. Hemma är man stabila bakåt och målvakten Marc-Andre Fleury spelar med ett helt annat självförtroende när man spelar i hemma i Consol Energy Center. Borta är han inte ens över 90 i räddningsprocent. Jag förväntar mig att Fleury är starter ikväll då Zatkoff spelade senast.


Båda lagen har en fin offensiv samtidigt som jag tycker att Pens har lite problem på bortaplan. Jag räknar med att båda lagen gör åtminstone minst två mål var, men tror även det kan bli fler. Potentialen finns verkligen. Mitt spel blir över 5.5 mål till oddset 1.87 hos Betway som är klart högst på marknaden. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden