Trading deadline är förbi och det har hänt en hel del runtom i ligan. Hos Islanders har vi ett par killar som kommit in/lämnat och återstår att se om det blir någon skillnad. Mitt spel denna afton kommer återigen vara emot det lag som just nu genomgår en stor formsvacka.

  • Match: Dallas - NY Islanders
  • Speltips: Islanders ML
  • Odds: 1.80 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/3, 02.35

dallas_200x200Dallas rekade jag emot i deras senaste match när de mötte Anaheim och det med framgång. Dock så spelade man inte speciellt dåligt utan var faktiskt riktigt bra under vissa stunder, men stoppades av en duktig Gibson i Anaheim-kassen. Ducks vann tillslut med 3-1 efter att försvars- och målvaktsspelet ännu en gång inte var på den nivå man behöver för att vinna matcher. Å andra sidan så vinner man oftast inga matcher med ett gjort mål framåt, men fortsätter man på samma sätt så kommer målen tillslut. Jag hoppas dock inte att dem kommer till dagens match då man tar emot Islanders. För tillfället är Dallas otroligt dåliga och framförallt så har det defensiva svikit dem de senaste matcherna. Coach Lindy Ruff gav sin stjärnmålvakt Kari Lehtonen en känga efter hans förra match och valde att starta med Enroth senast. Något som dock inte heller var speciellt lyckat. Som sagt, man vinner inga matcher om man släpper in 3-5 mål i varje match och med tanke på att man fortfarande saknar ett par viktiga spelare på utespelarsidan så under lättar det inte direkt. Det största avbräcket är såklart superstjärnan Tyler Seguin. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men som det ser ut för tillfället så tror jag inte det spelar någon större roll om jag ska vara helt ärlig. Dallas saknar Tyler Seguin, Valeri Nichushkin, Rich Peverley och Travis Moen. Det är ändå fyra ganska viktiga forwards.

islanders_200x200Islanders spelade senast riktigt dåligt i hemmamatchen mot Carolina där man tillslut fick stryk med 5-3. Canes var klart bättre under hela matchen och det var fullständigt rättvist att de fick med sig alla poängen. Till dagens match måste man rycka upp sig och det tror jag man gör. I grunden är man ett stabilt lag som jag anser kanske vara Eastern Conference bästa lag. Man är ett av de lag som skjuter flest skott på mål och man är ett av de bästa lagen när det gäller i antal skott emot sig. Fortsätter man på samma spår så kommer man mala ner de flesta av sina motståndarna i ett kommande slutspel. Idag möter man ett lag som har det otroligt tufft bakåt för tillfället och ett lag som gör misstag på misstag. Islanders är ett av de bästa lagen i offensiv zon och man kommer garanterat få sina chanser även denna afton. Jag antar att Jaroslav Halak får chansen i kassen medans nye Neuvirth får chansen senare i veckan. I övrigt så saknar de fortfarande Okposo, Grabovski, Boulton och Cizikas. Dessutom har man förstärkt med två speediga forwards som heter Tyler Kennedy och Dustin Jeffrey. Båda två har en spelstil som borde passa in ganska bra i Islanders snabba spel. När dessa lag möttes i höstas så vann Isles med hela 7-5 på hemmaplan.


Dallas är i kris och målvakterna tar inte de skott som de borde ta. Mitt spel denna afton kommer alltså att bli Islanders ML till oddset 1.80 hos Ladbrokes. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @Hedenskog och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden