Det är upplagt för en rysare i Western Conference om det två sista platserna i det kommande slutspelet. Ett av lagen som har största chans att klara sig är Detroit som inatt får åka till Dallas för att spela sin avgörande match.

  • Match: Dallas – Detroit
  • Speltips: Detroit ML
  • Odds: 1.79 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 285/4, 01.05

Dallas säsong är över, men vill säkerligen avsluta snyggt inför hemmafansen. Det här med motivation bör spela in, även om jag tycker att motivationsfaktorn är en ganska liten del av spelet. Stars har ett ganska tunt lag på pappret med tanke på att man under transferperioden skickade iväg en hel del tongivande spelare. Laget ryckte efter detta upp sig trots dessa avbräck, men rättvisan segrade väl till slut och nu är man borta från slutspel. Dallas har fyra raka förluster och jag vet inte om det är motivationen det är fel på eller att man bara har ett ganska dåligt lag. Förmodligen en liten blandning. Man har egentligen en femma som ser riktigt bra ut, men samtidigt är det ändå inga superspelare. Framåt ser det oftast ganska uddlöst ut och man släpper till väldigt många skott mot eget mål. Målvakten Kari Lehtonen har varit Dallas livräddning denna säsong och han har hållit en ganska jämn nivå detta år. Ser man på hans sista matcher så har han varit helt okej, men har faktiskt bara vunnit en match på de fyra senaste. Kan även tänka mig att Dallas kanske roterar lite i truppen och kanske testar lite nytt. I vilket fall så ska man vara sämre än dagens Detroit.

Detroit har som sagt allt i egna händer och man behöver bara en poäng för att vara helt säkra på avancemang och den där sjundeplatsen. Man kan klara sig även vid förlust, men då kan man inte styra sitt öde själva. Däremot så behöver både Minnesota och Columbus ta två poäng var för att båda ska gå om Wings och kicka ner dem till en nionde plats. Både CBJ och Minnesota har stor chans att vinna sina matcher så att Detroit inte ska ge allt idag har jag svårt att tro. Formen är uppåt i svensklaget från Detroit och man har tagit tre raka segrar vilket gjort att man satt sig i det här ”bra läget”. Innan dessa segrar var det sådär och målvakten Jimmy Howard vek ner sig. Han har dock varit riktigt bra de sista matcherna och även utespelarna har höjt sig rejält, framförallt deras två stora stjärnor, Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk.   Den här säsongen har lagen vunnit varsitt möte mot varann, men idag lär man inte bränna chansen. Visst, man behöver bara en poäng, men jag tror inte man kommer chansa utan det är full fart från start och man siktar på två poäng. En vinst eller en poäng säkrar också att man slipper Chicago i första rundan, något som jag tror de flesta lag vill slippa. Howard är bekräftad för Wings i kassen. Detroit har inga nämnvärda avbräck förutom de gubbar som varit borta en längre tid, däribland Todd Bertuzzi.

Detroit is 4-2 SU in its last 6 games
Detroit is 5-1 SU in its last 6 games when playing Dallas
Dallas is 1-5 SU in its last 6 games


Detroit har ett bättre och bredare lag just. Dessutom bör man ha motvivation så det skriker om det. Jag tror man vinner denna match och säkrar sjundeplatsen. Detroit ML blir mitt spel till oddset 1.79 hos Pinnacle. Insatsen blir 6 units och så hoppas vi att de fixar degen idag och inte gör en ”Minnesota”.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden