Dallas tar inatt ett Calgary som har överraskat hittills. Man får dessutom tillbaka en viktig kugge, men frågan är om det hjälper dem här? Jag är inne på lite av en skräll här, men kommer välja ett alternativ som kan sitta oavsett om de vinner matchen eller inte.

  • Match: Dallas – Calgary
  • Speltips: Calgary över 2.5 mål (inkl. OT/SO)
  • Odds: 2.00 @ Bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/10, 02.35

Dallas har gått tungt såhär i säsongsinledningen. Kanske är det för att deras målvakt Kari Lehtonen har varit skadad sedan match nummer tre. Inatt är han tillbaka i kassen och det är givetvis ett plus i kanten för detta Dallas. Jag är dock inte så säker på att det kommer hjälpa såpass mycket att man håller Calgary under tre mål. Försvaret har sett oerhört vilset ut nu i början och man har släppt till väldigt mycket skott. Något som visserligen är ganska likt sig när det gäller Dallas. Den här säsongen har man släppt in minst tre mål i 6 av 8 matcher, dock har ju som sagt Lehtonen varit skadad under de senaste fem matcherna. Under dessa har man dock haft stora problem och släppt in hela 22 mål. Lehtonen är bekräftad ikväll, men känslan är att han kanske är lite ringrostig efter att ha varit borta ett par matcher och det hoppas jag att Calgary kan utnyttja. Dallas har inga nämnvärda skador.

monahan

Calgary har varit en stor positiv överraskning hittills. Jag och många andra var nog starkt övertygade om att Calgary skulle bli ett riktigt stryklag denna säsong och det har man fortfarande ”potential” till att bli, men just nu är det inget man visar. Man har spelat otroligt bra offensivt med den tunna trupp man har och anfallsspelet har varit både fartfyllt och fantasifullt. Under vissa stunder så trycker man ner motståndarna djupt i egen zon och skapar ett enormt tryck. Man kanske inte har de individuellt skickligaste spelarna, men man har ett skridskostarkt lag och då får man utnyttja det på bästa sett, vilket dom även gjort. Den här säsongen har man gjort minst tre mål i 7 av 9 matcher och det känns mycket väl som man kan göra det ikväll igen mot ett ganska svagt Dallas. Kollar man historiskt mellan lagen så har de möts flitigt under de senaste säsongerna och Calgary har gjort fler än tre mål i 8 av 10 senaste matcherna mot Dallas. Dessutom har man ett målsnitt på 3.9 mål per match i dessa. Jag tycker vi har alla möjligheter att se tre Calgary mål ikväll med.


Ett svagt defensivt Dallas mot ett skridskoskickligt  Calgary som har övertygat nu i starten. Jag tycker som sagt vi har goda möjligheter till att få se några mål från Calgary även denna afton. Jag spelar Calgary över 2.5 mål (inkl. OT/SO) till oddset 2.00 hos Bwin. Insatsen denna gång blir en medelinsats på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden