Inför nattens match mellan Dallas och gästande Anaheim så är det två lag med helt olika form och förutsättningar. Hemmalaget ligger i botten långt från slutspel medans Anaheim leder sin division och har riktigt bra form.

  • Match: Dallas - Anaheim
  • Speltips: Anaheim ML
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 02.05

dallas_200x200Dallas gjorde en ganska bra säsong under första halvan och man var länge med och fightades om en av de där slutspelsplatserna. På slutet har det dock gått sämre och man är nu nere på en sistaplats i Central Division, vilket också gör att dem är ganska långt ifrån en slutspelsplats för tillfället. Vad är förklaringen till detta då? Målvaktsspelet har varit under stor kritik hela säsongen och försvaret har inte heller gjort sitt jobb. Efter förra matchen så gav coach Lindy Ruff sina målvakter en riktig känga i media och sågade dem fullständigt. Det kanske var lite mer riktat mot Kari Lehtonen som vaktade kassen just den matchen och till nattens match lär Jhonas Enroth få förtroendet. Man är nu uppe i fyra raka förluster och det är inte godkänt för ett lag som jagar slutspel. Tittar man på laget så har man ett lag som ska vara med och slåss om en plats, men det är dock inget fiasko om man skulle misslyckas då Western Conference är så pass jämn och bra som den är. En annan anledning till att man gått sämre på slutet kan ju vara att man har en hel del skadeproblem på viktiga spelare. Framförallt så är saknaden av Tyler Seguin väldigt stor, men lägg därtill att man också saknar Valeri Nichushkin, Rich Peverley, Travis Moes och Patrick Eaves. Det är ändå rätt tunga namn som är borta och alla är dessutom forwards. Jag räknar med att man får det tufft även ikväll.

anaheim_ducks_200x113Anaheim fortsätter att gå som tåget och leder sin division helt överlägset. Inte för att jinxa detta nu, men snart kan vi nog räkna in det tunga spelet på Anaheim som segrare av Pacific Division. Just nu kanske inte laget imponerar speciellt mycket spelmässigt, men man är vassa framåt och helt okej bakåt. Framförallt så gör man det som behövs för att vinna. Det tyder på styrka. Man är återigen en av favoriterna till att ta hem bucklan, men marginalerna är små i ett slutspel och allt måste stämma. Man har dock väldigt stora chanser. Kvällens match mot Dallas ska man bara vinna. Laget är i god form och möter ett lag i spillror. Det måste man ta vara på. Framåt är man tunga och med tanke på att Dallas har det tungt defensivt för tillfället så kommer man förmodligen sätta extra hårt tryck på dem direkt. Till kvällens match gör förmodligen också Tomas Fleischman debut och kanske ger övriga en liten energiinjektion. Man har fyra segrar på den fem senaste matcherna och siktar på ännu en seger ikväll. Man har fördel på alla fronter enligt mig och då ska man vara rätta favoriter. Ingen målvakt är bekräftad ännu och man saknar Matt Beleshky, Nate Thompson och Sami Vatanen.


Jag tycker man har fördel på de flesta punkterna ikväll och då ska man vinna. Tittar man på helheten av laget så är man ett bättre lag än Stars. Mitt spel kommer alltså att bli Anaheim ML till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden