Återvänder till Division 1-fotbollen efter ett kortare uppehåll, den här gången med ett gästspel i Borlänge där Dalkurd tar sig an Valsta Syrianska. Det blåser positiva vindar kring hemmalaget som har klättrat rejält i seriesystemet efter att ha bildats för snart 10 år sedan och man är nu inte långt borta från att fixa en kvalplats uppåt. Motståndet må vara formstarkt, men jag väljer att lita på grundkapaciteten och motivationen som ska vara högre hos det ena gänget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Division 1 Norra
  • Match: Dalkurd – Valsta Syrianska
  • Spel: Dalkurd -1 (3-vägs)
  • Odds: 2,05 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00 24/8

Dalkurd toppade tidigt där man startade seriespelet på ett helt fantastiskt sätt. Man vann 7 av de 8 inledande matcherna där man utmanade en väldigt stark upplaga av Sirius för att sedan hamna i en svacka där man tappade en del momentum, där sommaruppehållet kan ha kommit något lägligt. Tillbaka på vinnarspåret efter det där Vasalund besegrades senast i huvudstaden.

Valsta Syrianska hade inte liknande ambitioner som motståndet där målsättningen var att bibehålla en position strax ovanför nedflyttningsstrecket efter en del förändringar i truppen. Efter en trög inledning har man dock hittat rätt där man har vunnit 5 av sina 6 senaste matcher, på god väg att uppfylla det målet nu när man tillhör mittenskiktet. Sandviken besegrades senast efter en svängig tillställning som slutade 4-2.

Dalkurd kommer till spel med en fullt ordinarie trupp där Chidi OmejeSmalj Suljevic och Rebin Sulaka är tillbaka efter skador och avstängningar. Hyfsade förstärkningar inför fortsättningen. Valsta Syrianska kan i stort göra liknande på nytt där samtliga nyckelspelare ska finnas med inför den 2,5 timmars långa bussresan norrut.

1559341291

Sirius har varit suveräna från start och kommer knipa en plats i Superettan till nästa säsong. Därefter har Dalkurd fått en god chans till att nypa kvalbiljetten dit nu när konkurrenten Nyköping har tappat poäng två matcher i följd mot bottenlag. En viktig fullpoängare står på spel här och jag tror inte att man bränner den här möjligheten. Rapporter om att det har sett väldigt bra ut på träningar där framförallt anfallsspelet var lysande senast. Det har värvats under uppehållet där bl.a. veteranen och fd. utlandsproffset Njogu Demba-Nyrén har hämtats in från Brage och han var vass direkt med mål i debuten. På den här nivån anser jag att han bör klara av att bidra med ytterligare poäng som kan bära väg för kvalplatsen.

Valsta Syrianska rekommenderades till spel vid ett par tillfällen strax innan uppehållet där man är ett av seriens absolut formstarkaste lag, samtidigt ska man komma ihåg att motståndet har varit av svagare kaliber ända sedan man inledde sin vinnande svit. I de 6 senaste matcherna har totalt 16 poäng av 18 möjliga spelats in men samtliga bataljer har varit dubbelmöten med Eskilstuna, Sandviken och Selånger, lag som innehar de sista positionerna i tabellen från plats 12, 13 och 14. Desto tyngre har det gått mot topp 5-lagen där man har förlorat samtliga 5 matcher med en målskillnad på 4-13. Man placerar sig nu med god marginal ner till lagen man har gått bra mot och det är kanske inte i de här matcherna poängen ska bärgas.

De båda lagens senaste möte var för drygt 2 månader sedan där Dalkurd vann med 4-1 efter stor dominans. Valsta Syrianska har förlorat de två senaste matcherna på Domnarvsvallen med kurderna som motståndare med siffrorna 6-1 och 3-0.


Dryga medelinsatsen testas på handikappsegern (-1 mål, 3-vägs). Dalkurd att vinna med 2 bollar eller fler.

/Puyol