Succé helg med en mängd svenska matcher med en avrundning på kvällen när Champions League finalen spelas. Nu ska jag dock fokusera på ett superettan möte mellan Dalkurd och FrejDalkurd gjorde en riktigt bra prestation senast då man fick med sig ett oavgjort resultat efter att ha haft rött kort mot ingen annan än Halmstad medan Frej även dom är på väg uppåt och har en seger med sig. En intressant match ska spelas men med tanke på hemmaplan och underlag väljer jag att ta ställning utan att tveka. Häng med!

  • Match: Dalkurd FF – IK Frej
  • Spel: Dalkurd FF -1
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Frej så kan vi konstatera att man är ett väldigt målglatt gäng som ofta bjuder på underhållande matcher. Man ligger i den nedre halvan av tabellen med tio poäng på nio spelade omgångar, vilket är helt okej. Innan det senaste mötet hade man en rejäl svacka då man hade svårt för att plocka en vinst, och självförtroendet höjdes säkerligen efter att ha säkrat en 2-1 seger mot Örgryte. Nu är man tillbaks på banan och ska åka uppåt i landet för att gästa Dalkurd, något som enligt mig kommer bli en riktigt tuff uppgift. Dalkurd är bland de bästa lagen i serien och framförallt det bästa på att rulla boll. Man kommer få jaga ihjäl sig och under 90 minuter tror jag inte man orkar stå emot. Trots segern senast är man underlägsna och jag lirar emot!

Över till Dalkurd som verkligen imponerat på mig. Senast ställdes man mot Halmstad och efter första halvlek skulle jag vilja säga att man dominerade matchen. Att föra en match nere i Halmstad är något inget annat lag kan göra och poängen som man fick med sig var klart förtjänt. I andra halvlek åkte man tidigt på en utvisning och där av fanns det i princip inga möjligheter för triumf. Idag får man revansch på hemmaplan och med sitt kreativa spel lär man luckra upp Frej som inte direkt är kända för sitt försvarsspel. Man är det bättre laget och jag måste bara spela!

Så vad blir mitt lir? Jag tror på Dalkurd som har seglat upp till stor favoriter. Spelvärdet på raka ettan är endast helt okej och jag väljer istället en handikapps lina på -1 (pengarna tillbaks vi uddamålsseger). Jag känner mig säker och höjer insatsen till strax över medel!