Det andra speltipset till söndagens hockeyettan kommer från den södra fortsättningsserien. Dalen tar emot Varberg på hemmaplan och även här är jag lite oense med bolagen. Jag tycker att vi har fått fel favorit här då de går mycket på serien här och inte formen och hur egentligen laget är.

  • Match: Dalen – Varberg
  • Serie: Hockeyettan Södra vår
  • Speltips: Dalen ML
  • Odds: 1.89 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/1, 16.00

hcdalenDalen är nykomlingar i hockeyettan den här säsongen och man har gjort det helt okej. Det är alltid tufft att komma som ny i den södra serien då det är den överlägset bästa serien överlag som man jämför alla fyra serierna. Man slutade näst sist i grundserien, men tycker nog att man kanske borde kunnat få nån poäng extra. Dalen var starka på hemmaplan där man faktiskt tog 15 av sina 19 poäng, vilket får ses som ett ganska starkt hemmalag med tanke på vart man kom i serien och dessutom hade man en plusmålskillnad på 33-28. Bortaspelet har varit deras stora svaghet där man förlorade alla utom en match under hösten. Målskillnaden där var 26-56, vilket visar tydligt var den stora svagheten var. Hemma är man som sagt riktigt bra och man har spelat jämnt mot de allra bästa lagen och är oftast det lag som för spelet när man spelar på hemmaisen. Fortsättningsserien har man också startat helt okej. Problemet hittills har återigen varit spelet på bortaplan. Man har spelat helt okej, men inte fått med sig resultat som man vill. På pappret ett helt okej lag med en del rutin från de högre serierna. Bland annat både Johan Lindström och David Fredriksson som spelat i HV71. Till matchen mot Varberg är man helt skadefria så man bör ha väldigt god chans till att plocka hem den här matchen. Man ska vara ett bättre lag på än Varberg och speciellt på hemmaplan. Fel favorit här.

varbergVarberg ligger lite mitt i ingenstans för tillfället. Man har ingen chans på uppflyttning och en vinst här idag gör att man mer eller mindre säkrar kontraktet. Så det är en viktig match för dem ändå. Bolagen har satt dem som favoriter, vilket jag tycker är fel. Det är två nykomlingar som möts och på pappret ska det vara två jämna lag. Varberg har tagit lite fler poäng än Dalen, men spelmässigt kanske inte övertygat. Varberg vann det första mötet i denna serie mellan dessa lag med 5-2. Ett resultat som inte speglade matchbilden och dessutom så saknade Dalen sin bästa spelare. Båda lagen skapade mycket målchanser och enligt rapporter så hade nog inte en Dalen seger var orättvis heller. Man har mötts tre gånger denna säsong och Varberg har faktiskt vunnit alla tre mötena den här säsongen. Mötet som spelades på Dalens hemmaplan var det fördel Dalen, men Varberg lyckades ändå på nåt sätt vända och vinna med 4-3. Jag tycker som sagt det är två jämna lag som möter varandra, men Dalen är starka hemma och verkar ha hittat formen nu när man har två raka segrar.


Som sagt, hemmafördelen för Dalen väger tungt här. Man är spelförande på hemmaplan och man har hittat formen. Dessutom är man skadefria nu när viktige Victor Wallin var tillbaka senast. Jag tycker det är fel favorit här. Mitt spel denna afton blir alltså Dalen ML till oddset 1.89 hos betsson. Insatsen landar denna gång på lite över medel och 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden