Kvällsmatch denna lördag i Gammlia Arena, Umeå, när Dalen har sin hemmapremiär mot gästande Linköping. Jag kommer följa upp mitt nummer från i onsdags och jag hoppas att det kommer gå vägen även den här gången.

  • Match: Dalen – Linköping
  • Spel: Linköping
  • Odds: 2,50 @ Betsafe
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.00 

Ett möte mellan två lag som kliver in i det här mötet med olika känslor från respektive premiärmatcher. Dalen förlorade en tight bortamatch mot Tyresö (som fick Spelaspel.se’s förtroende i onsdags) medan Linköping plockade en riktigt stark hemmaseger mot ett Falun som ses som en utmanare till SM-guldet.

Linköping, som gör sin tredje raka säsong i Superligan efter uppflyttningen, kan återigen sikta mot ett nytt slutspel. Man har fått behålla sina främsta nyckelspelare samtidigt som man har byggt vidare på grunden med Jesper Johansson (Sirius, back) samt Oscar Hänninen (center med meriter från det finska landslaget). Man kommer vara en obehaglig motståndare för många favoriter även under den här säsongen.

Dalen hade en liknande roll förra säsongen när man, efter en ruskigt stark spurt inför slutspelet, lyckades toppa formen vid perfekt tillfälle vilket bar hela vägen fram till en final, något överraskande. Truppen är dock inte lika stark i år då bl.a. en hel femma med klass har flyttat på sig och mycket kommer cirkulera kring Ketil Kronberg, bl.a.

Dalen har som bekant blivit av med spelare som Johan Samuelsson, Robin Nilsberth, Mattias Wallgren, Jonas Svahn och Andreas Carlbom till den här säsongen. Tunga förluster och förlorad kvalitet som kommer bidra till att Umeå-laget inte kommer vara i närheten av någon SM-final som ifjol. Linköping är en svårspelad lagmaskin. Det finns en del tyngd i laget samt matchvinnartyper i Martin Karlsson, Marcus Johansson och målvakten Henrik Qvist m.fl.

Linköping kommer till spel utan Johan Astbrant på backplats, vilket såklart inte är optimalt. Mindre skadebekymmer hos Dalen under försäsongen, där man inte har övertygat, och man förväntas ställa upp med ungefär samma lag som senast.

Även om Dalen 11/12 inte är detsamma som Dalen 12/13, så vill jag ändå respektera deras hemmaspel, där man har varit starkt genom åren. Men trots det så hade jag inte förväntat mig 2,50 ggr på kvällens bortalag och jag anser att man borde ha bättre segerchanser än så. Linköping spelas lite försiktigt strax under medel.

/Puyol

Ni kan även följa mig via Twitter: @Puyol_SpelaSpel