Fortsätter på den inslagna vägen med ytterligare en batalj i helgens UFC-gala där vi rör oss från mellanvikt till fjädervikt där två kombattanterna antingen ska hitta tillbaka eller söka sig uppåt till en position som utmanare i divisionens toppskikt. Cub Swanson tar sig an Max Holloway i något som kan bli till en kandidat till ”fight of the night” där jag väljer att förlita mig till favoriten.

  • Match: Cub Swanson – Max Holloway
  • Spel: Swanson
  • Odds: 1,67 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02.00 19/4

Det finns väldigt mycket att gilla med det här mötet som kan visa sig att bli galans mest sevärda tillställning. Jag var tidig med att lyfta fram Max Holloway (12-3) och hans potential. En oerhört begåvad och teknisk striker, och endast 23 år ung förblir han någon att hålla ögonen på. Sedan den där förlusten mot Dennis Bermudez har han gått 5-1 där det efterföljande nederlaget kom till mot en viss Conor McGregor.

Cub Swanson (21-6), en slipad striker i grunden men förhållandevis allround i övrigt, hade skrapat ihop 6 raka vinster mot relativt bra motstånd innan han blev utklassad över 5 ronder mot en meriterad Frankie Edgar i ett möte mellan två top contenders. Tillbaka till att nöta på nytt i en matchning som är långt ifrån enkel och klar, men där jag alltjämt vill lyfta fram honom som en bra favorit.

Swanson har, om man bortser från en förlust mot den mångårige mästaren José Aldo 6 år tillbaka i tiden, varit numret mindre mot motstånd som har kunnat etablera brottningsmatcher mot honom. Ett vapen Holloway inte besitter, och även om jag fortfarande hävdar att han kan ha en riktigt fin framtid, så är hans overall game inte tillräckligt stort. Holloway har matchats förhållandevis bekvämt mot andra strikers som inte har haft mycket mer att erbjuda och här går han upp mot en hel del erfarenhet som kan pressa honom inom fler områden. Han hade, inledningsvis, svårigheter med både Andre Fili och Cole Miller innan han lyckades stå för tillräckligt många justeringar för att kunna slå om. Underläge mot ett motstånd av den här kalibern har jag svårt att se hur han ska kunna hämta upp.


Att jämföra med de föregående motstånden så vill jag nog tro att Swanson kan minimera effekten av Holloways, som antagligen inte har den powern som krävs för att skaka om och bromsa upp Cub, stand up tillräckligt och få honom att röra sig bakåt över en majoritet av den här matchen. Vinnarspelet på Cub Swanson spelas med en medelinsats.

/Puyol