Här har vi en handbollsderby mellan ligans två bästa lag. Det blir titanernas uppgörelse. CSM Bukaresti och Baia Mare är obesegrade hittills och båda hör till den europeiska toppen inom kvinliga handbollen. Två brutala lag som vunnit allt som går att vinna i Rumänien. Nuvarande mästarna är CSM Bucurest, året innan var det Baia Mare. Hur kommer den här kampen att sluta? 

  • Match: CSM Bucuresti D – Baia Mare
  • Spel: Över 52,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 18.30

CSM Bucuresti är ett lag som spelat bra under många år. Det går även bra i Champions League, där man just nu befinner sig på en 2:a plats bakom de nuvarande europeiska mästarna Buducnost. De brukar snitta 33 mål per match, även om laget inte lyckats göra många mål i Champions League hittills så finns det så mycket kvalitet med spelare som Jelena Grubisic, Mayssa, Ekaterina Vetkova, Maria Fisker, Fernanda, Carmen Martín, Ana Paula Rodrigues, Bradeanu, Jorgensen, Linnea Torstenson och Deonise Cavaleiro. Det är ett väldigt offensivt lag som inte visat sitt fulla kapacitet. I ligaspelet brukar det dock smälla till, speciellt när man spelar hemma. Enligt mig så finns det lite mer offensiv kvalitet i Bucuresti än vad det gör i Baia Mare. 

Baia Mare har också gått riktigt bra i ligan, där man efter 12 spelade omgångar inte förlorat en enda gång. I Champions League har de fått betydligt tuffare grupp än dagens rivaler. De är på en 3:e plats bakom Rostov och Larvik. Man har en chans att plocka poäng i Norge men den är väldigt liten. De kommer med största sannolikhet att sluta trea. Det finns även kvalitet i Baia Mare med spelare som Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Katarina Ježić, Valentina Ardean, Adriana Nechita, Gabriela Perianu, Elena Gjeorgjievska och Patricia Vizitiu. I Champions League har det blivit 60 och 63 mål mot Krim, medans det blev 53 mål borta mot Rostov. Även de är ett lag som föredrar offensivt snabb handboll.

 

Det skall bli ett sant nöje att följa utgången av denna spännande match där jag ser hemmalaget som knappa favoriter. Jag tycker att marginalen på 52.5 mål som bet365 erbjuder är alldeles för liten. Den borde ligga betydligt högre. Jag kan ha fel, men hoppas inte det. I vilket fall som helst tar jag chansen och lägger ett spel på över 52,5 mål i matchen. Insatsen blir hög.

/ Akilles_80