Efter ett landslagsuppehåll och en hel del ligafotboll så är nu Champions League åter tillbaka med ett antal hyperviktiga matcher över hela Europa med biljetter till åttondelsfinalerna att kvittera ut. En av de mer betydelsefulla sammandrabbningarna hittar vi i Moskva där CSKA ska ta sig an italienska Roma där ryssarna har en del revansch att utkräva efter det senaste mötet de båda lagen emellan. Anser att gästerna ska ha en någorlunda duglig möjlighet till att åtminstone få med sig nästan hälften av den målskörden från premiären.

  • Match: CSKA Moskva – Roma
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ Betsson
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.00

CSKA Moskva har alltjämt en bra bit att gå för att kunna ordna ett avancemang, men läget är så mycket bättre nu att jämföra med hur det såg ut efter de inledande två gruppspelsomgångarna där man stod på noll poäng. Man lyckades plocka 4 av 6 över dubbelmötet med Manchester City där man bland annat lyckades besegra engelsmännen på Eastlands, vilket får ses som en något överraskande men alltjämt fantastisk bedrift oavsett hur motståndet presterade för den kvällen. Det är dock den senaste segern man lyckades hämta in där man har förlorat samtliga av de 3 efterföljande matcherna som har spelats innanför de ryska gränserna. Försvarsspelet, som var förvånansvärt bra borta i Manchester, har åter varit i fokus och i överlag har det även varit ett stort frågetecken när det har vankats spel ute i Europa.

Hemmalaget kommer till spel utan Rasmus Elm som alltjämt lider av en sjukdom. Ett avbräck i centrallinjen där spelmotorn Bibras Natkho också saknas pga skada medan Pontus Wernbloom står som ett frågetecken.

PFK_CSKA_Logo.svgroma_200x200

Roma stod, till skillnad från motståndet, för en lysande start i de inledande omgångarna där 4 poäng av 6 möjliga fick ses som fullt godkänt med ett oavgjort resultat i bortamötet med Manchester City som man misstänkte skulle vara den främsta utmanaren till den andra platsen i gruppen. Man var dock inte i närheten av att få med sig några bonuspoäng från dubbelmötet med Bayern Munchen där målskillnaden även skrevs till 1-9 över 180 minuter. Roma, som har varit ett oerhört spännande projekt sedan Rudi Garcias intåg under fjolåret, har dock alltjämt greppet om en åttondelsfinal där en seger här kan ordna biljetten redan under tisdagen beroende på hur det går i England senare under kvällen. Dagsformen är återigen skaplig där man alltjämt skuggar Juventus i toppen med två raka segrar, senast borta mot Atalanta trots att både Totti och Gervinho ställdes över.

Bortalaget har i första hand bekymmer bekymmer i försvarslinjen där Leandro Castan, Mapou Yanga-Mbiwa, Douglas Maicon och Vasilis Torosidis är otillgängliga för spel.


Återigen noterbart att CSKA, efter att ha bestraffats av Uefa, får spela utan något hemmastöd på läktarna under hela gruppspelet. Jag lutade starkt mot bortalaget när oddsen precis hade släppts där jag väljer att gå på vad italienarna kan prestera i anfallsväg. Roma stod, i hemmamötet, för hela 5 mål (4 st i halvtid) framåt innan man slog av på takten. Man hittade spelvägar med relativt få tillslag och passningar på motståndarnas planhalva och jag tror inte direkt att den ryska backlinjen kommer placera sin försvarslinje längre ner i banan här hemma i Moskva. Försvarsspelet har även varit CSKA:s akilleshäl i den här turneringen där man har släppt in minst två mål i 9 av sina 11 senaste Champions League-matcher, därmed en trend som sällsynt nog bröts senast mot ett Manchester City som stod för en redig plattmatch. Ett Roma som är tryggt i sitt grundspel kan mycket väl skapa ett antal chanser via sitt höga press-spel och med bollar på djupet, spelmoment som man är väldigt skickligt på. En insats strax över medel på Roma att göra minst två mål i matchen.

/Puyol