Fortsätter med Champions League-fotbollen där vi nu är på god väg till att spika lagen till åttondelsfinalerna, i det här fallet något som är avgjort i grupp D där det nu ska spelas om gruppsegern och fortsatt spel på annan nivå. Arena Khimki i Moskva står som spelplats när CSKA ska ta sig an de regerande mästarna Bayern München. Till en början inte mycket mer än ett avslag på favoriten som jag anser har en, på förhand, svårläst utmaning framför sig. Lockas till spel med en lägre insats.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: CSKA Moskva – Bayern Munchen
  • Spel: CSKA Moskva dubbelchans
  • Odds: 3,00 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 18.00 27/11

CSKA Moskva kommer inte ha någon chans att leka vidare i detta Champions League i och med förluster i båda matcherna mot Manchester City, däremot så kan man eventuellt säkra sin plats i ett kommande Europa League-slutspel beroende på kvällens resultat. Över ett helt gruppspel är man numret mindre än de två giganterna i förarsätet, trenden och formen är däremot på uppåtgående efter en knackig inledning även i ligaspelet. Fyra segrar i följd där Spartak slogs i helgens Moskva-derby. Dagens match spelas dock med en läktarsektion avstängd pga de rasistiska tillmälen som riktades mot spelare hos motståndarlaget under föregående gruppspelsmatch.

Hemmalaget saknar Aleksandrs Cauna sedan tidigare. Tveksamheter kring Alan Dzagoev och hans eventuella medverkan.

Pontus+Wernbloom+Rasmus+Elm+kBA9lHEBbZ7m

Bayern München, de regerande mästarna med en Josep Guardiola som har tagit vid där den så framgångsrike Jupp Heynckes slutade, går starkt även under den här säsongen med serieledning samt full pott i detta gruppspel med målskillnaden 12-1. Ett lyckat genrep även för dagens bortalag som gick segrande ur den tyska klassikern med 3-0 borta mot Dortmund efter en riktigt fin och effektiv andra halva av matchen. Oavsett kvällens utgång så kommer man gå in som gruppetta till den avslutande gruppspelsomgången, däremot så kan man slå ett rekord från säsongen 02/03, som innehas av Barcelona, på segrar i tio Champions League-matcher i följd.

Maskinen i rött står inför ett par frånvaron där Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger, Mario Mandzukic, Xherdan Shaqiri och Claudio Pizarro är otillgängliga för spel. Holger Badstuber är långtidsskadad sedan tidigare. Frågetecken kring Thiago Alcantara.


I grunden är Bayern minst en och två klasser starkare än motståndet. Samtidigt så såg man inte överdrivet intresserat ut i den senaste bortamatchen i detta gruppspel (1-0 mot Viktoria Plzen), man kommer från en urladdning i säsongens kanske största match så här långt och till dagens match har man ingen större press på sig att vinna. Till det, ett fåtal avbräck där man ändå har råd att rotera i elvan, med spel i ett kylslaget Moskva som inte är särskilt enkelt. Jag tror inte att det här behöver bli någon behaglig resa för tyskarna. CSKA, med ett par luriga individualister, är på god väg mot fortsatt europeiskt spel om man får med sig ett resultat härifrån och lyckas man pricka in en bra prestation, framförallt i spelet utan boll på egen planhalva, så kan man eventuellt stjäla en poäng.

Halvgarderingen på hemmalaget testas. Moskva att vinna eller spela oavgjort med en låg insats.

/Puyol