Hade man inte fått nog av helgens Premier League-fotboll så har vi nu ett antal matcher framför oss även under veckan. En batalj står ensamt på spelschemat denna tisdag, så även ett av många London-derbyn när Crystal Palace och West Ham ska göra upp om värdefulla poäng på Selhurst Park. Misstänker att det här mötet inte kommer bli den 14:e spelomgångens absoluta höjdpunkt om man är ute efter några tekniska nummer och att detta kan bli en målsnål tillställning.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Crystal Palace – West Ham
  • Spel: Båda lagen att inte göra mål
  • Odds: 1,91 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00 3/12

Crystal Palace hade med sig en positiv trend till bortamatchen mot Norwich nu i helgen men det räckte inte till poäng den här gången. Tony Pulis, som gjorde sin första match på managerposten för Palace, fick se sitt nya lag samla på sig en hedersam uddamålsförlust. I och med det parkerar man nu sist i tabellen med 6 poäng upp till nykomlingskollegan Cardiff som är närmast över nedflyttningsstrecket.

”The Eagles” kommer till spel utan Yannick Bolasie som alltjämt är avstängd. Jack Hunt och Glenn Murray är långtidsskadade sedan tidigare medan Adlene Guedioura missar ytterligare någon match pga skada.

file

West Ham hade gått utan seger i 5 matcher i följd inför sitt senaste London-derby, men den mot Fulham blev ett lyckat sådant när ”Hammers” visade upp en av sina främsta insatser för den här säsongen. Bollen studsade lagets väg när ledningsmålet kom, men i slutändan hade man prickat in en fullt rättvis 3-0 seger där Cole gånger två (Carlton och Joe) var riktigt bra när de väl fick hoppa in i den andra halvan av matchen. Tack vare segern drog man ifrån motståndet närmast under strecket där man nu har ett försprång på 3 poäng.

Bortalaget saknar Winston Reid, Andy Carroll, Ricardo Vaz Te och Alou Diarra sedan tidigare.


Crystal Palace har slipat på sitt försvarsspel avsevärt efter att i snitt ha släppt in 2,1 mål/match sett över de 10 inledande omgångarna. West Ham har i stort visat upp en stabil defensiv från start, undantaget ett fåtal hemmamatcher med Chelsea och Manchester City som motståndare. Det här är alltjämt en streckstrid, förväntar mig att det ska bli en försiktig sådan där framförallt hemmalaget måste vrida upp poängproduktionen här på Selhurst Park. Framför oss har vi även två av ligans mer uddlösa anfallsfotboll utan några större spelidéer framåt. Palace har nollats i 8 av 13 matcher medan West Ham har misslyckats med att göra mål i 7 av 13 ligamatcher så här långt. I 10 av dessa matcher har denna spelform ”gått vägen” för ”Hammers” del och inför detta möte har man fortfarande bara släppt in ett spelmål utanför Upton Park den här säsongen.

Så som dessa lag bedriver sina spelsätt i nuläget så ser jag att det är troligt att minst ett av lagen lämnar planen mållöst i en majoritet av matcherna när dessa lag möts. Väljer den här spelformen före ett underspel. Medelinsatsen på båda lagen att inte göra mål.

/Puyol