OBS! Spelstopp 16.00! Äntligen är det dags för playoff-final på Wembley där Crystal Palace och Watford ska göra om den sista Premier Leagueplatsen. Det är otroligt mycket som står på spel i den här matchen och båda lagen kommer ge allt för att vinna. Det lär som vanligt bli en otroligt spännande och intensiv match som man inte får missa. Jag har hittat ett bra spel här!

Crystal Palace – Watford
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.05 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Wembley kommer som vanligt bli slutsålt och det kommer vara en helt fantastisk stämning på läktarna när Crystal Palace och Watfords fans kommer göra allt för att stödja sina lag.

Crystal Palace ställdes mot Brighton i första playoff-omgången och där slutade första mötet 0-0 på Palaces hemmaplan och bortamatchen vann Palace med 2-0 efter två mål i andra halvlek. Om man ska summera dessa matcherna så var det jämna och väldigt tighta matcher mellan lagen som inte släppte till mycket bakåt. Båda lagen skapade visserligen en del men målvakterna i lagen gjorde det bra samtidigt som effektiviteten i avsluten saknades. Crystal Palace har en ruskigt vass offensiv att tillgå när laget spelar på topp och det har man bevisat tydligt under säsongen där man gjort 73 mål under säsongen vilket när näst flest i serien!

Motståndarna är Watford som imponerat rejält den här säsongen och var ytterst nära att knipa direktplatsen till Premier League men man slarvade bort den chansen och nu ska man alltså ta revansch här. Man förlorade den första playoffmatchen på bortaplan mot Leicester med 1-0 efter att man inlett matchen svagt i första halvlek för att sedan dominera totalt i den andra halvleken men tyvärr fick man inte bollen och förlusten var ett faktum. I returmatchen på hemmaplan gjorde man en riktigt bra insats och vann med 3-1 efter en turbulent andra halvlek. Man var därmed klara för playoff och extra positivt i den matchen var att anfallaren Matej Vydra fick göra mål igen efter en lång tids måltorka. Watford hoppas givetvis att han hittat formen igen och kan utgöra ett sylvasst anfallaspar med Troy Deeney som är i toppform för dagen! Watford är seriens bästa lag i offensiven med 83 gjorda mål framåt i seriespelet!

TroyDeeney_1630617a
Troy Deeney gör stor skillnad i Watfords
offensiv och han lär göra minst 1 mål här!

Majoriteten av spelarna i lagen har aldrig spelat en så här stor match vilket medför att lagens orutin kan lysa igen i en match som denna. Det brukar alltid bli oerhört intensiva matcher där lagen turas om att anfalla på varandra och det brukar vara ”flest mål vinner” som räknas i denna matchen. Defensiven brukar komma lite i andra hand och det syns tydligt om man ser till tidigare års playoff finaler:

11/12 West Ham – Blackpool 2-1
10/11 Swansea – Reading 4-2
09/10 Blackpool – Cardiff 3-2

Matcherna inleds oftast i ett rasande tempo där lagen vill framåt för att få ett bra utgångsläge inför resten av matchen. När nästan 90 000 fans på läktarna drar igång och haussar upp spelarna så är det bara offensiv fotboll som gäller och nu när det är mycket orutin i lagen så lär båda lagens försvar öppna upp sig rejält!

Faktum är att Watford och Crystal Palace är de lagen som gjort flest mål och släppt in flest mål av topp-6 lagen och det talar verkligen för det här spelet!

Crystal Palace har givetvis ett blytungt avbräck i sin skyttekung Glenn Murray som skadade sig i första matchen mot Brighton. Man klarade sig dock bra utan honom i returmatchen som man vann med 0-2 på bortaplan. Saknas sedan tidigare gör kaptenen Paddy MacCarthy och Jonathan Parr som båda är skadade.
Watford har inga nya skadebekymmer att oroa sig över utan kommer till spel med bästa tänkbara lag.

Kort summering:
Som ni kan läsa ovan så drabbar seriens två bästa offensiver samman här, Watord har gjort 85 mål den här säsongen och motståndarna Crystal Palace har gjort 73 mål! Båda lagen har dessutom haft problem i defensiven och om man ser till de högst placerade lagen i serien så har såväl Watford som Crystal Palace släppt in flest mål bakåt… Till den här matchen har Watford fått igång båda sina vassa anfallare Matej Vydra och Troy Deeney som båda gjort mål på slutet samtidigt som Crystal Palaces unge Wilfred Zaha hittat formen igen och satte 2 mål senast när han sköt Palace vidare till den här finalen! Som alltid i finaler där det är vinna eller försvinna, gör ett av lagen mål måste det andra laget framåt och det är bära eller brista som gäller vilket öppnar upp bakåt samtidigt som man ökar chanserna för mål framåt. Överspelet finns till runt 2 gånger pengarna på de flesta spelbolagen och jag anser att det är alldeles för högt i en match som denna och jag kliver inte hårt på överspelet och hoppas på en riktigt målrik och underhållande drabbning mellan dessa lagen på måndag! Jag väljer att lira 2 units på Troy Deeney som målskytt i matchen till 3.00 hos Unibet!