Ännu en lördag väntar runt hörnet – och därmed även en ny Premier League-omgång där vi inleder med spel i London där ett derby väntar på Selhurst Park. Ett möte i mittenskiktet mellan Crystal Palace och Watford där en stabil nykomling är en poäng upp tack vare motståndets svaga form. Tror mycket väl att gästerna kan placera sig ovanför motståndet i tabellen även efter det här mötet.

  • Match: Crystal Palace – Watford
  • Spel: Watford +0,5
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 13/2

Crystal Palace fortsätter att ta kliv framåt i sin utveckling under Alan Pardews ledning, det är dock något som inte har tagit form under den senare delen av säsongen efter en fantastisk inledning. ”Eagles” hade länge häng på det absoluta toppskiktet men har nu fallit tillbaka rejält där man faktiskt var det sista laget i det engelska (professionella) ligasystemet att ta poäng under det här kalenderåret. Palace har, bortsett från framgångarna i FA-cupen, nu gått 8 ligamatcher i följd utan någon vinst och det hänger i första hand på ett anfallsspel som har varit väldigt håglöst. Under den här perioden har man endast mäktat med 3 mål framåt där mittbacken Scott Dann har gått upp och hängt dit två av dessa utöver ett självmål. Hemmalaget har saknat en striker ända sedan säsongsstarten och värvade inte bättre än en Emmanuel Adebayor ur matchform. Palace är i grunden mer slagkraftigt när man får gå på sina omställningar, nu har man dock saknat en av sina främsta kvalitetsspelare (Bolasie) för den spelformen och nu har fler offensiva alternativ följt efter.

Hemmalaget saknar ett par spelare från mittfältet och framåt där ett par namn i den ordinarie elvan kan noteras. Yannick Bolasie utgår sedan tidigare och nu stryks även Jason Puncheon samt James McArthur som kommer saknas säsongen ut. Även Bakary Sako och Joe Ledley är otillgängliga för spel medan Dwight Gayle står som ett frågetecken.

crystalpalace_200x200watford_200x200

Watford har, efter en svårare period strax innan och efter årsskiftet där man tog en poäng från 5 ligamatcher, återigen hittat någorlunda rätt trots att man kommer från förlust mot ett för dagen riktigt vasst Tottenham. Quique Sanchez Flores har gjort ett utmärkt jobb med ”Hornets” så här långt och man kommer fixa kontraktet utan några större svårigheter med ett tillräckligt stort försprång uppåt. Starkt bidragande till det har varit anfallsparet Odion Ighalo och Troy Deeney i ett bortalag som har agerat med förhållandevis stor trygghet i sitt grundspel. I överlag är anfallsspelet inte bländande, men man försöker spela relativt rakt och enkelt där man har varit skapligt på att ställa om från ett lågt försvarsspel. Man har även jobbat med kontinuitet, där Mario Suarez är ett intressant nyförvärv till det, med en samspelt elva och trupp som har varit väldigt förskonat från skador att jämföra med motståndet. Bidragande till att man har gått så pass bra som man ändå har gjort.

Bortalaget kommer nämligen till spel med truppen intakt där endast ett par långtidsskador utan några minuter under den här säsongen stryks sedan tidigare. Därmed så är Tommie Hoban samt tredjemålvakten Rene Gilmartin de enda namnen som är otillgängliga för spel.


Ett Palace, med flest antal hemmaförluster (7 av 13) i Premier League som har haft svårt att föra spelet, och som bekant med enorma svårigheter att göra mål, kommer troligtvis vara tvunget att göra det mot ett Watford som kan försvara sig lågt och vänta in motståndet på sin planhalva. Med tanke på hur pass ineffektivt Palace har varit och i vilket slag man är i så har gästerna ett väldigt bra läge till minst en poäng. En halvgardering (asian handicap +0,5) på Watford spelas med en insats strax över medel.

/Puyol