Vi återvänder till London där vi nu ska försöka fiska in ett tredje spelobjekt från kvällens Premier League-omgång. Selhurst Park står som spelplats när Crystal Palace tar emot Newcastle där managern Alan Pardew får gå upp emot det laget han lämnade för drygt en månad sedan. Jag tror nödvändigtvis inte att det här behöver bli en alltför sevärd tillställning men att möjligheterna till mål alltjämt kommer finnas där – och jag måste nog nypa den här linan.

  • Match: Crystal Palace – Newcastle
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 11/2

Crystal Palace har stigit uppåt i tabellen sedan Alan Pardew lämnade kvällens motstånd för att ta över huvudansvaret hos ”Eagles” direkt efter årsskiftet där resultaten alltså har trillat in omgående. Den värdefulla fullpoängaren senast borta mot Leicester innebär att den nye managern har vunnit 3 av sina 4 inledande ligamatcher hos Palace, totalt 5 av 6 om man räknar in FA-cupen, så man kan nog konstatera att trenden är oerhört positiv. Man har i första hand fått igång anfallsspelet där man har blivit mer effektivt i sitt sätt att få in bollarna mot boxen där man nu har snittat 1,8 mål/match mot Premier League-motstånd sedan den nye managern anlände. Noterbart att man har klarat av detta trots att man har förhållandevis lite boll i dessa matcher (som mest har man legat på 54 procent under den här perioden) vilket ur vissa aspekter påminner om det framgångsrika bygget som Tony Pulis började forma under fjolåret. Man har nu börjat få igång några av de poängspelarna som har legat lågt under större delar av säsongen och nu förstärks man även av att Yannick Bolasie är tillbaka i spel efter att ha deltagit i de afrikanska mästerskapen. Den kongolesiske landslagsmannen kan uträtta väldigt mycket med sin speed och kommer kunna skapa farligheter från sin vänsterkant.

Hemmalaget har även återfått kaptenen Mile Jedinak efter landslagsuppdrag, han har dock kommit hem med en fotskada och är alltjämt otillgänglig för spel. Även Jerome Thomas stryks medan man har frågetecken på mittbacken Scott Dann samt nyförvärvet Lee Chung-Yong.

crystalpalace_200x200newcastle_200x200

Newcastle hade ledningen och även gott om chanser till att stänga butiken i hemmamötet med Stoke, men när klockan nästan hade tickat upp mot tilläggstid släppte man in ett 1-1 mål som innebär att man inte har vunnit mer än 3 av sina 14 senaste tävlingsmatcher. Man sitter dock alltjämt inne på en någorlunda stabil tabellplacering i mittenskiktet, även om avståndet ner kvällens motstånd har krympt ner till 5 poäng. Jon Carver, som var assistent till Alan Pardew, har tagit över huvudansvaret säsongen ut med blandade resultat hittills. Med dessa frågetecken kring framtiden så kommer man nog, mer eller mindre, spela av den här säsongen vilket man har kunnat syna i de senaste prestationerna där man har svårigheter med att stå för en jämnhet över en hel match. Man har inte ändrat på mycket sedan managerskiftet där man alltjämt är någorlunda offensivt lagda i sitt spelsätt, vilket (återigen) var det Mr. Pardew förespråkade, och det syns även på resultatraden. Positivt för ”Magpies” del att Papiss Cissé är tillbaka som ett alternativ på topp och vid Ayoze Perez sida där han borde få mer speltid än senast. Jag vill även, återigen, lyfta fram Remy Cabella som går mot en stark säsongsavslutning med potential att bli en fin poängspelare efter att ha varit en besvikelse inledningsvis.

Bortalaget får alltjämt klara sig utan Steven Taylor i mittlåset, vilket får ses som ett avbräck på den positionen, samt Cheick Tioté. Även Ryan Taylor, Rolando Aarons samt Siem de Jong stryks sedan tidigare.


En speciell match i och med managerskiftet där jag räknar med laddad energi på Selhurst Park. 3-3 i höstas och 2-2 (ordinarie speltid) i cupen en månad senare när de båda lagen nu gör upp för en tredje gång under den här säsongen. Jag tror inte att det blir lika spektakulärt den här gången, men det kommer kanske inte behövas ändå. Framgångarna framför motståndarnas mål till trots, nollan senast mot Leicester var Pardews första i Palace och då släppte man ändå till 19 avslut, vilket är väldigt mycket. I nuläget anser jag att båda lagen har sina främsta kort framåt, framförallt bortalaget som även dem kan ge upp väldigt mycket kring eget straffområde, där jag återigen reagerar på ett skapligt odds med den här linan (hela insatsen tillbaka vid exakt 2 mål i matchen) att gå på när Magpies är inblandat. Endast en av Newcastles 11 senaste ligamatcher har slutat med max ett mål i matchen, och med tanke på vilken offensivlusta även hemmalaget har visat upp så ser jag det här som ett intressant spelalternativ. Över 2 mål asian spelas med medel.

/Puyol