Helgen avklarad, men Premier League-fotbollen sparkas vidare under måndag- och tisdagkvällen där ytterligare två matcher ska spelas av. Vi inleder på Selhurst Park där ett av topplagen ska gästspela när Crystal Palace välkomnar Manchester City till London. Om det räcker till en fullpoängare återstår att se, men jag vill i första hand sätta fokus på det hemmalaget kan åstadkomma i anfallsväg där jag menar på att gästerna kan stå inför en svår uppgift.

  • Match: Crystal Palace – Manchester City
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 3,75 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 21.00 6/4

Crystal Palace var en av nedflyttningskandidaterna för någon månad sedan, man har sedan avsevärt mycket bättre period från årsskiftet och framåt skapat rejält med distans nedåt där man nu endast är 4 (med totalt 24 kvar att spela för) poäng ifrån den magiska 40 poängsgränsen som ska innebära säkrat kontrakt. Sedan Neil Warnock fick kicken har ”Eagles” tagit poäng i 9 av sina 12 senaste ligamatcher där Alan Pardews intåg på managerposten har varit ett stadigt lyft för Palace. Inför landslagsuppehållet kom man med dubbla segrar över QPR och Stoke där man i första hand har sett betydligt skarpare ut i anfallsväg. Det är ett hemmalag som återigen börjar likna det Tony Pulis började utveckla under fjolåret där omställningsspelet med de kvicka flankspelarna har varit ett signum. Sedan Pardew, med en relativt offensivt balanserad spelfilosofi, tog över som huvudtränare har laget gjort minst 2 mål i 7 av 13 tävlingsmatcher, ett väldigt fint facit för ett lag som hade stora svårigheter med målproduktionen innan dess.

Hemmalagets främsta avbräck är att spelmotorn Mile Jedinak alltjämt saknas pga avstängning. Marouane Chamakh, Frazier Campbell och Jordan Mutch är inte heller tillgängliga för spel.

crystalpalace_200x200mancity_200x200

Manchester City har till skillnad från motståndet, att jämföra med de ambitionerna de regerande mästarna har, haft ett desto mer komplicerat 2015. Uttåg ur Champions League samt FA-cupen har följts upp med att man i princip är utraderat från titelstriden där man nu är hela 9 poäng efter Chelsea i toppen. Utöver det så är nu även en direktplats till det europeiska finrummet i farozonen då man nu har hamnat bakom både Arsenal och stadsrivalen United i tabellen. Manuel Pellegrini bör vara aningen pressad i sin position som manager då City har stagnerat snarare än att utvecklas där man varken är lika effektivt framåt som lika tryggt i defensiven. Sedan årsskiftet har man endast vunnit 6 av sina 15 senaste tävlingsmatcher, en relativt låg vinstprocent, och än mer noterbart att endast en av dessa segrar har kommit till utanför Etihad Stadium där man fortfarande inte har hållit nollan intakt under det nya året. Man spelade stundtals oerhört långsamt mot ett West Brom nere på 10 man över hela matchen, så även mot Burnley innan dess, och lyckas man inte vrida upp tempot här så vill jag nog hävda att Palace kan straffa gästerna när man väl sticker upp.

Bortalaget har endast ett frågetecken på James Milner, i övrigt är truppen intakt.


Bortalaget har utan tvekan mer att spela för, men jag vill fortfarande ge hemmalagets anfallsspel chansen i det här mötet. Där Palace saknar ett riktigt skarpt kort i positionen som toppforward så har man en riktigt vass trio i Bolasie, Zaha och Puncheon strax bakom. Poängspelare i väldigt gott slag i nuläget och som kan hitta på relativt mycket på egen hand när man väl är rättvända med boll och med ytor att gå på. City har egentligen matchats relativt behagligt på slutet, undantaget dubbelmötet med Barcelona, och trots det sett något sårbart ut och agerat osäkert mot lag sämre än Palace. Hemmalaget att stå för 2 mål eller fler i matchen testas med en lägre insats.

/Puyol